VIȘĂNEALA OLIMPICĂ : Vin extratereștii la volei * TVR nu e în secolul 21

aqualine.ro/

 

„Cere celengi” (sistemul de verificare video) este prost folosit la competiția de volei de la Rio. Pe ecran apare „Challenge requested”, ceea ce înseamnă engleză proastă. Nu poți „request a challenge”, ci „raise a challenge”.
„Challenge accepted/rejected” e corect.
Ar fi mai bine dacă ar afișa „Video Check Requested”.

Ei, cînd apare cererea de verificare video, numai ce-i vezi pe jucători și pe antrenori uitîndu-se în sus, sărmanii, cu gîturile întinse, cu gurile căscate, ca niște ”pui golași […] în cuib făr’ de plăpumioare”, de parcă ar vedea extratereștrii aterizînd pe teren! Pentru că vișăneii organizatori au montat ecranele fix deasupra fileului!

Cînd apare rezultatul verificării, rar văd și telespectatorii înregistrarea pe baza căreia se ia decizia. Trebuie să-i credem pe cuvînt.

Dacă trebuie dat înapoi rezultatul, se moșmondesc arbitrii de la foaie 2 minute pînă nimeresc varianta corectă.

roadelepamantului.ro
creditfix.ro

 

TVR se laudă cu un număr record de ore de transmisie de la JO. Dar recordul este… românesc. Companiile serioase de televiziune au pregătit multiple canale video pe Internet, unde fiecare spectator poate vedea orice sport, și încă și comentat. De exemplu, BBC a generat cel puțin 40 de canale de Internet. Astfel, amatorii de volei (britanici) pot urmări în direct sau în reluare toată competiția de volei, fără să fie la mila unor alde TVR, care dau cu țîrîita și nici nu au un sistem de informare clar. Și nici nu-l respectă, improvizînd din cînd în cînd.

Dar BBC este în secolul 21, iar TVR nu. Ăștia de la TVR – la fel ca ăia de la Digi Sport – încă învață cum să echilibreze sunetul de la comentator cu sunetul transmisiei din sală. La meciurile de volei, sunetul din sală e aproape tăiat. Atmosfera de competiție e înăbușită, iar noi auzim doar o voce de comentator, care debitează că Egonu (ITA) e slabă la preluare. Normal că e „slabă”, pentru că e atacantă opusă! Opusul nu are treabă cu recepția, decît sporadic. Ar fi și certată de antrenor, dacă s-ar băga la preluare.

(îNȘelarule, ți-ai adus și nevasta să fie comentator TV?)

1 thought on “VIȘĂNEALA OLIMPICĂ : Vin extratereștii la volei * TVR nu e în secolul 21

Comentezi?