VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : ALEGERI 2016 : 3. GÎRLEANU La 61 de ani, al 3lea…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : ALEGERI 2016 : 3. GÎRLEANU La 61 de ani, al 3lea…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : ALEGERI 2016 : 3. GÎRLEANU

La 61 de ani, al 3lea pe lista scurtă a candidaților ne zice că este licențiat al 3 facultăți.
Programul său aici: http://www.voleiromania.ro/info-media/program-dan-girleanu-13.html

Acum 30 de ani, dacă aveai o a 2a facultate, deja erai geniu super-tare. În vremurile astea, însă, cînd orice ciumeg cu bani poate să-și plătească o diplomă, nu mai impresionează pe nimeni. Însă, la un om cu 3 facultăți (hai s-o socotim și pe cea de sport…), e uimitor să vezi așa nivel de intelect.

Iaca formulări de om cu 3 facultăți:

„Voleiul este al doilea cel mai practicat sport din lume.”
Asta e o formulare tipică de romgleză a pițipoancelor de la știri, care traduc fără să gîndească, cuvînt cu cuvînt, expresii englezești.
Corect: „al 2lea sport din lume în ordinea numărului de practicanți”.

„ PREMIZELE UNEI STRATEGII DE DEZVOLTARE”
Corect: „premisele”.

„ abandonul activităților sportive în favoarea sportului virtual și rețelelor de socializare”
Corect: „…și a rețelelor…”

Și poate cea mai savuroasă:
„sala indoor de volei beach”
Mustește omul de romgleză! Această abandonare a limbii materne și fuduleala prin cuvinte și expresii englezești arată nu numai intelect firav, ci și ploconeală în fața străinilor puternici.
Măi Dănuțe, cum poate fi o sală altfel decît „indoor”??? Să nu te pufnească rîsul?

Apoi ce-i aia „volei beach”??? De mai multe ori scrie în programul său ori „volei beach” ori „beach volei”… omul nu e foarte hotărît ce să aleagă. Hai să-ți zic o taină, dar nu cumva să afle îNȘelaru: frate, ori e „volei de plajă”, ori e pe romglezește „beach volleyball”! În nici un caz corceala asta tîmpă pe care o tot auzim/citim de la analfabeții care s-au oploșit pe lîngă voleiul românesc. (Ești pe recepție, Horia Cardoș?)

Dacă mai și sucești cuvintele de-ți iese „volei beach”, ar putea însemna pe dos „plajă pentru volei”.
Ziceai că te spargi în figuri cu limba engleză? Că ai fost mare profesor predăcios prin America? Păi cu așa engleză de baltă??
(Tot e bine că nu i-a zis „volei bici”.)

„Dezvoltarea Street-volley-ului”
Uite cum s-a sucit iar. Acum e „volley”! Omule cu activitate internațională, uite, te învăț pe gratis: în engleză se zice „volleyball”! Nu „volley”. Te durea sufletul să scrii pre limba ta maternă „volei de stradă”?

Chiar în comentariile de pe voleiromania.ro (sau să-i schimbăm numele în volleyromanian.ro??), pe care i le putem atribui, Dan Gîrleanu scrie inteligent:
„ Dar, pentru-l lamurii pe “papi” […] eu cred ca ar trebuii sa fim mandrii daca antrenorii sunt preocupati de calificarea lor..”
Hai că mai apar greșeli de tipar, dar „lămurii” și „ar trebuii” și „mandrii” și scrisul cu handicap informatic (fără diacritice) pun capac la toate.

În acest punct ne mai interesează programul lui??

Poate doar să citim despre visul lui megaloman de a construi „sala olimpică de volei […] cu o capacitate de 4000 locuri”. Serios acu: așa ceva într-o țară în care cele mai tari meciuri de volei adună 300 de spectatori? Sîntem normali la cap? Și într-o lume în care popularitatea voleiului tot scade? Cîte meciuri pe an, cu cel puțin 3000 de spectatori, ar putea găzdui așa o sală în România?
Nu te-ai uitat deloc la Jocurile europene de la Baku?
La Campionatul European?
La calificările pentru JO?
N-ai văzut că și „la ei” sălile-s pe jumate cu spectatori?

Cu toate astea, programul lui Dan Gîrleanu e mai complex și mai legat decît cele ale celorlați candidați. Adică e un fel de „răul cel mai mic”.Program Dan Gîrleanu – Volei Romania.ro

Comentezi?