VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Campionatul este nul! Examinați cu atenție cele 2 arii ale foto.…

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Campionatul este nul! Examinați cu atenție cele 2 arii ale foto.…
aqualine.ro/

VIȘĂNEALA SĂPTĂMÎNII : Campionatul este nul!

Examinați cu atenție cele 2 arii ale foto.
În partea stîngă e un fragment din „REGULAMENTUL CAMPIONATULUI NAŢIONAL AL DIVIZIEI A1 PENTRU ANUL COMPETIŢIONAL 2016-2017”, așa cum apare pe situl FRViș.
În partea dreaptă e programul pentru etapa a 3a care se desfășoară zilele astea, așa cum e publicat azi pe pagina de bază a sitului FRViș

După cum observați, în regulament se scrie foarte clar că etapa a 3a are loc la data de 22 oct 2016.
Nu pe 21, nu pe 23, nu pe 24. Ci clar și specific pe 22 oct.

Nicăieri în regulament nu se stipulează că datele pot fi bramburite după cum îl taie capul pe fiecare. Dacă am avea de-a face cu oameni normali la cap, nu s-ar mai întîmpla asemenea mînăreli.

klap.ro

E posibil ca unii cititori, dintre cei îmbibați de cultura cumătrelii, să nu vadă nimic rău în situația asta. În realitate, sînt mai multe chestii rele:

1. Un regulament este făcut de niște oameni cu minte în cap ca să fie respectat! Ca să fie toată lumea pe aceeași lungime de undă. Dacă regulamentul zice într-un fel, nu mai este loc de întors și de aproximat, după cum se scarpină la bască tractoristul Ghiță Bombiță.

2. Cînd o echipă schimbă data la care joacă celelalte echipe, își creează un avantaj nu numai neregulamentar, ci și necinstit, în dauna celorlalți. Veți spune că dacă mută data cu o zi mai tîrziu, își creează avantajul că se odihnește/pregătește mai mult înainte de meci, dar și dezavantajul că se odihnește/pregătește cu o zi mai puțin înaintea etapei următoare. E un argument slab. „Avantajul” poate aduce 10 bile albe, iar „dezavantajul” poate aduce 6 bile negre. La total, tot rămîne un profit de 4 bile albe.

3. Oricine poate contesta la final întreaga desfășurare a campionatului și acesta se va anula. Pentru simplul motiv că s-a desfășurat cu încălcarea regulamentului. Sau se pot contesta meciurile desfășurate la date neregulamentare.

Asta e gravitatea situației pe care cei care s-au obișnuit cu așa mînăreli nu o conștientizează. Deja în 3 etape sînt 10 partide disputate la date neregulamentare în Div A1! Legal, ele sînt nule.
Continuați așa pe risc propriu. Dacă nu la FRViș, atunci în justiție oricine interesat va putea cere anularea rezultatelor. De exemplu, echipa rivală 😉

Ce fac oamenii cu cap (străinii)?
Ați văzut vreodată în vreo competiție internațională să se bramburească datele așa? Nu numai datele, ci și orele se stabilesc din timp și sînt respectate întocmai. Ia uitați-vă la Liga Campionilor pe situl CEV.
Dinamo Moscova – Alba Blaj: 14 decembrie 2016, ora locală 19.
Credeți că acolo mai poate veni Sergiulache(u) Ștefănescu ca să mute data în funcție de durerile de cap ale vreunei jucătoare?

E drept că sînt cazuri de forță majoră, care trebuie luate în considerare, dacă sîntem rezonabili. Dacă vin inundațiile în sala de la Blaj în ziua meciului, trebuie manifestată toleranță. Dacă CSMB are meci în Cupa Balcanică în aceași zi cu Cupa RO, trebuie toleranță.
Dar aceste situații (și altele, precum inversarea gazdei) trebuie precizate în regulament și trebuie să fie cu totul excepționale.

De asemeni, ca exemplu, o practică a CEV în cupele europene este să indice unele date cu toleranță de 1 zi. Adică etapa X a competiției Y va avea loc la data de 20 decembrie plus/minus 1 zi. Și atunci reprezentanții cluburilor pot negocia. Dar așa toleranță trebuie trecută în regulament. Așa ceva este chiar necesar, pentru a ușura programarea meciurilor la TV.

ottobroker.ro

În timp ce tractoriștii noștri violează programul competițional în fel și chip, ei nu au considerat că a fost o situație de forță majoră, cînd echipei Politehnica Timișoara i s-au furat legitimațiile…

Mai observați în foto că aceeași cumătreală e și în Cupa RO.

Consiliul Slujitor, vă apucați și voi de treabă pentru voleiul românesc sau sînteți acolo ca ghioceii în fața lui Ghiță?

Comentezi?