Volei (F) la Rio 2016 După ziua a 4a a fazei preliminare (mai rămînînd…

aqualine.ro/

Volei (F) la Rio 2016

După ziua a 4a a fazei preliminare (mai rămînînd o etapă) se cunosc majoritatea echipelor feminine calificate în sferturile de finală.

Clasamentul la zi
Grupa A
1. Brazilia 4 victorii (Q)
2. Rusia 4v (Q)
3. Coreea S 2v (Q)
4. Japonia 1v (?)
5. Argentina 1v (?)
6. Camerun 0v (E)

Camerun pleacă acasă, în timp ce Japonia luptă direct cu Argentina pentru locul 4, cu șanse mai bune pentru Japonia. Un comentator TVR debita cum că la JO vin cei mai buni sportivi din lume. Vin mulți dintre cei mai buni, dar și sportivi foarte slabi, doar pentru că un continent are un loc asigurat din oficiu. Camerun a jucat cam la nivelul României…

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere
creditfix.ro

Grupa B
1. SUA 4v (Q)
2. Serbia 3v (Q)
3. Olanda 3v (Q)
4. China 2v (Q)
5. Italia 0v (E)
6. Porto Rico 0v (E)

Cele 2 eliminate, Italia și Porto Rico, joacă între ele în ultima etapă, Porto Rico avînd deocamdată zero seturi cîștigate. Surprinde nu atît că Italia a fost eliminată (oricum 2 echipe trebuie să fie eliminate), cît maniera în care a fost eliminată (zero victorii pînă în acest moment).

În sferturile de finală vor juca încrucișat echipele de pe locurile 1 și 4 din fiecare grupă, iar pentru cele de pe 2-3 va fi o tragere la sorți. Sistemul fiecare-cu-fiecare se dovedește iară și iară defectuos: aproape de etapa finală, cînd unele echipe se știu deja calificate (sau eliminate), nu mai joacă serios: ori joacă cu echipa a 2a, menajîndu-le pe titulare, ori chiar „cedează” meciuri. E și mai aiurea, deoarece partidele ultimei etape nu sînt programate la aceeași oră. Astfel, miza partidelor vedetă, Brazilia – Rusia, Serbia – Olanda și SUA – China, este mai mică decît pare.

Comentezi?