# VOLEIUL ȘI VIITORUL LUI NEGRU (EP2) | DISPAR CAMPIOANELE GUGULITE DE **GHIULICĂ**? *…

# VOLEIUL ȘI VIITORUL LUI NEGRU (EP2) | DISPAR CAMPIOANELE GUGULITE DE **GHIULICĂ**? * ATENȚIE MARE LA BLABLA BLAJ!

La începutul mileniului, pe vremea fostului președinte al FRV, **Ovidiu Natea**, voleiul românesc o ducea destul de bine. Aveam și echipa națională F la Campionatul Mondial, dacă vă vine să credeți! Deși vremurile erau destul de sărace, conducerea bună a lui **Natea** atrăgea sponsori pentru volei.

După lovitura de stat din sep 2004 a găștii lui **Ghiulică**, deși situația economică a țării se tot îmbunătățea, situația financiară a voleiul românesc se tot prăbușea. La fel și numărul de spectatori. Acum cugetați, dacă ați avea niște bani mulți pentru a sponsoriza, v-ați repezi spre mediul toxic stăpânit de **Ghiță Ghiulangiul**?

Dar vin pentru volei vremuri mult mai grele și mai tulburi. ***Paraua lui Ghiulică*** („coronavirusul“) va aduce economiei mondiale daune enorme, cel puțin pe o durată de câteva luni. Nu știm câți sunt afectați grav, dar vedem deja imagini din Italia cu oameni care sunt pregătiți să atace supermagazinele pentru că familiile lor mor de foame, existând foarte mulți oameni (și acolo și la noi) care nu au niciun fel de economii.

În situația de sărăcie acută și de degringoladă, fondurile pentru sporturi vor fi printre primele tăiate.

Dacă multe echipe străine cu nume faimoase încep să dispară din lipsă de sponsori, așa se va petrece și la noi. Începând cu campioanele de carton.

Blabla Blaj și-a înghețat pagina de Facebook și **Sergiulache(u)** nici măcar n-a publicat vestea minunatului titlu al 5lea de campioană! Primarele **Păhărică Limbosu** a pospăit un fel de adunare a echipei și le-a anunțat pe jucătoare că-s campioane, dar nu se știe de vreun filmuleț făcut cu ocazia asta, nici de foto. Semn că jupânul local n-a prea savurat victoria ilegală. Se aude că, totuși, **Limbosu **ar încerca să ademenească niște jucătoare pentru la toamnă de pe la Lugoj, Medgidia și Bacău, cam pe aceeași strategie: de le a anemia pe contracandidatele la titlu, culegând ce e mai bun din mediu, chiar dacă cele colectate vor face tușa.

Sau poate nu vor ajunge s-o facă… având în vedere că Blajului i s-a dus buhul în lume în ceea ce privește condițiile oferite voleibalistelor: locuință într-un sat, antrenamente într-o sală de liceu, fără magazine, fără distracții și cu tinichea legată de coadă pe lista FIVB de rău-platnici.

Unde mai pui și ***Blestemul lui Avrămuț***: mai toate româncele care s-au dat cu iubitorul de mercenare **Limbosu**, au suferit accidentări mai mult sau mai puțin grave (**Salaoru**, **Baciu**, **Onyejekwe**, **Alupei…**). Sau și-au ratat continuarea carierei (**Miclăuș**, **Tămaș**, **Berdilă**).

Dar nu numai astea sunt problemele de la Blaj. Odată cu sărăcirea populației și reducerea activității economice, fondurile disponibile la nivelul orașului și la cel al județului, vor scădea drastic, astfel încât jucărica lui **Limbosu **nu va mai putea avea același nivel de finanțare. Deși are fonduri suficiente alocate pentru acest an, asta e doar teoretic. Situația de criză va necesita niște ajustări bugetare și este plauzibil că fondurile pentru jucărică vor scădea. Cât despre partea campionatului de după vacanța de iarnă, aia va fi bugetată de la 1 ian 2021. Sau poate nu va mai fi și atunci se va vedea cine a luat țeapă. 😊

Și mai e o problemă cu **Limbosu**. Oare mai prinde un mandat de primar? (Sau Județeanu Dumitrel?) Sau se duce **Limbosu** la mititica pentru faptele lui penale? Dacă nu mai e primar **Limbosu**, s-a terminat cu voleiul mare în Blaj. Și cu *megalomanica* sală de sport.

Se pare că **Limbosu** însuși nu mai este foarte entuziasmat de jucărica lui, mai ales după o stagiune cu o mică medie de spectatori pe meci, spectatori care nici nu prea înțeleg ce se petrece pe teren.

**Sergiulache(u) **și** Generalulelule Bacșiș Vladimirache**, ia dezvăluiți-ne: a folosit **Limbosu** clubul de volei pentru a învârti niște bani? 😉

Comentezi?