A1F Etapa , REZULTATE (1) * ALIDA SE RETRAGE IAR! * ALERTĂ GRĂSANI ÎN…

A1F Etapa 1.13, REZULTATE (1) * ALIDA SE RETRAGE IAR! * ALERTĂ GRĂSANI ÎN VOLEI

Dinamo – U NTT Data Cluj N (NEREGULAMENTAR) 3 – 0 (25-22, 25-17, 25-21)

Un meci între cele 2 echipe pur românești (nu mai sînt altele așa în div A1F), care, chiar dacă nu a fost urît de privit, a arătat cum s-a putut prăbuși nivelul voleiului românesc prin invazia necontrolată a străinelor din ultimii 3 ani. A fost aproape ca un meci de junioare mai talentate.
Dinamo a cîștigat acest meci direct contînd semnificativ în lupta pentru locul 5. Chiar dacă nu poate fi sigură că va termina faza 1 pe locul 5, măcar a scos din această luptă echipa U NTT Data CN, cea mai prost machiată și cea mai întunecată echipă la chip (la psihic). Ai zice că e croită după chipul și asemănarea antrenoarei Trombițaș, dar la Cluj N e întuneric de mai mulți ani.

Cea mai bună jucătoare și marcatoare, deși și cu cea mai slabă recepție (!): Adriana Matei ( #12 extremă Dinamo), 14 pct. 38%. Dacă face rost de vreo mătușă ambasadoreasă-de-carton, poate ajunge și ea pe la națională.
Nici statisticianul de la Dinamo nu-i unul strălucit. O ciudățenie statistică sînt procentajele excelente la recepție pentru liberoul Podină (U NTT Data), scriptic „cea mai bună recepție“, dar s-a văzut cu ochiul liber că ea mai mult încurca decît ajuta, cu un plasament mereu aiurea, de le-ar fi fost mai bine clujencelor să rămînă centralele în teren. 🙂 E drept că, în setul 3, Podină parcă a jucat altceva, și-a mai revenit.

Setul 2 a început paradit. Scorul s-a schimbat de la 2-2 la 0-3, după ce vreo 5 minute arbitrii s-au chinuit să repare oarece greșeală la foaia de arbitraj.

Alida Cioroianu (centrală Dinamo) iar a plîns, pentru că iar s-a retras 😀 În fiecare lună se retrage. În ianuarie a fost aproape umilită de caraghioslîcurile lui Ghiță Ghiulangiul. Acum, parcă a fost mai normal, mai uman și mai frumos. Așteptăm să vedem dacă se mai retrage și în martie. Felicitări (iar; și avem și pentru martie, dacă va fi cazul!), Alida, pentru activitatea ta competițională. Dincolo de poante, Alida Cioroianu a fost o figură importantă a voleiului românesc și cumva binecuvîntată că a putut să facă un joc de calitate superioară, chiar la vîrsta asta.
Rămîne în locul ei, cea mai în vîrstă jucătoare din A1, Irina Radu (Dinamo, 36 ani peste 9 zile), care, dacă mai pune vreo 2 kile pe ea, se poate retrage din volei și apuca de handbal 😉

Clubul Dinamo, secția de volei. arată destul de pîrlit(ă) sub domnia lui Ștefan cel Mic: jucătoarele au tricouri refolosite, cu numele pe benzi lipite pe tricouri și cu un parchet cu marcaje la panaramă (și uzate!), unde nu-s în stare să delimiteze terenul de volei după standardele secolului 21.

Mai comentam cîndva despre strigătul de luptă prostesc și lipsit de semnificație, pe care-l scot unele echipe la timpii de întrerupere: „Hei-ho!“ Azi am auzit la clujence ceva și mai sinistru: „U!“ 😀 Parcă erau practicante de sumo.

Dacă tot vorbim de sumo, priveliștea antrenorului lui Dinamo, Constantin, ne-a făcut să ne întrebăm dacă unii oameni din volei mai au frînă la gură… Incredibil cît de mulți grăsani sînt în voleiul românesc – antrenori, arbitri, șefi de secții, îNȘelaru… Unii abia se pot mai deplasa de burdihane mari ce au… Așa face ferevișul reclamă sportului și mișcării fizice.
Voleiul e sportul românesc cu cei mai mulți grăsani. Nici la șah nu-s așa de mulți!
Băă! Luați exemplu de la Ghiulică! Ia uitați-vă la el ce siluetă faină are, de dansatoare la bară! 🙂
—–

Colțul lui îNȘelaru

Nu știm cum s-a strecurat pseudojurnalistul tevere, dar a „izbutit“ să revină la Digi Sport. Cu tot cu perle:
– „treizeci și una de sezoane“ 🙂
– „Să vedem dacă va mai putea să prelungească meciul în continuare.“

3 thoughts on “A1F Etapa , REZULTATE (1) * ALIDA SE RETRAGE IAR! * ALERTĂ GRĂSANI ÎN…

 1. Stau si te citesc de ceva vreme!!!!
  Tu nu ai nici un dumnezeu,, intodeauna ba una ba alta
  Tu ai fost spotiv vreodata???
  Sau ai o placere draceasca sa dai numai munti intregi de scovergi din tine

 2. Mai precis, de la ce te-ai luat? De la ce s-au suit așa dracii pe tine?? 🙂
  Pune mîna și mai citește un ziar, o carte, ca să te mai obișnuiești cu lumea scrisului. Mai deschide televizorul, mai deschide ochii către lume.
  Cartonașul galben.

Comentezi?