CE 2021 Preliminarii Ziua 3 | Ziua blestemată a voleiului românesc: 3 calificări ratate într-o singură zi * Antrenori de toată panarama * Păscuț impotent

aqualine.ro/

 

(M) Elveția – România 3 – 1 (21-25, 25-18, 25-19, 25-20)

Ca să știm de unde plecăm: RO pe locul 22 în Europa, iar Elveția pe locul 30, la egalitate cu Moldova de Est. Nu că am avea ceva cu est-moldovenii, dar să te bată așa Elveția, mă Păscuț? 😉

Primul set a fost singurul în care RO a jucat ceva. Și singurul în care ăl mai mare voleibalist al anului trecut, desemnat de gașca lui Cojocaru, Aciobăniței, a avut bilanț pozitiv.
Din setul 2 am luat-o la vale. Opusul Cherbeleață, deci omul de puncte, a scăzut la 20-25% eficiență în atac și s-a împrietenit cu blocul advers și a trebuit schimbat în setul 4. Aciobăniței a încasat as după as, ca la fetițe, și, în loc să fie schimbat ca ineficient, în setul 3 a fost schimbat cel mai eficient jucător, Bălean! Cap de mare specialist, mare antrenor! O fi vreo înțelegere secretă ca Aciobăniței să rămână în teren indiferent cât de prost joacă?

Extremele elvețiene Ulrich și Djokić au făcut cam ce-au poftit. Inclusiv multe greșeli, toți elvețienii, ca o echipă de locul 30 în Europa. Dar la noi nu a fost cine să facă puncte. Încasam blocaj după blocaj. Parcă eram eu pe fezbuc 😂 Scorul blocajelor: 18-8!
În setul 4, Universitalul Păscuț, unul din marii specialiști ai voleiului românesc (nu, Costinel Stan?) a jucat cu 3 extreme, adică și cu Bala, iar Bălean a încercat să fie și un fel de opus. Marele specialist, spre finalul meciului, în momentele cele mai grele ale meciului la ultimul time-out, în loc să caute soluții, le-a zis ceva de genul: „Eu nu mai am ce să fac. V-am spus să vă gospodăriți mingile.” Declarație de impotență, cu care orice mare antrenor schimbă cursul jocului.

creditfix.ro

Cel mai bun jucător: Reto Giger (#6 coordonator CHE), 8p, 4 ași, 4 blocaje
Cel mai bun de la RO: Rareș Bălean (#16 extremă), 14p, 46%
Cel mai bun marcator și cel mai eficient atac: Luca Ulrich (#5 extremă CHE), 23p, 51%
Cele mai multe blocaje punctate: Thomas Brandli (#17 central CHE), 6
Cele mai multe blocaje încasate: Gabriel Cherbeleață (#14 opus RO), 7!
Cei mai mulți ași încasați:
Robert Aciobăniței (#9 extremă RO), 7!
Cea mai bună recepție: Jovan Djokić (#93 extremă CHE)
Cel mai slab jucător: oscilăm între Robert Aciobăniței (cu bilanț negativ, minus 1p) și Gabriel Cherbeleață (cu 9p făcute în 3 seturi și cu 29% eficiență a atacului)

ottobroker.ro


(M) Albania – Slovacia  1 – 3 (20-25, 13-25, 25-21, 19-25)

Cel mai bun marcator: Anton Qafarena (#14 opus ALB), 22p, 45%

După această victorie a Slovaciei, calificarea RO e ca și ratată. Nu că ar fi imposibilă matematic, dar jocul arătat este prea slab ca să sperăm la minuni în turneul al 2lea de săptămâna viitoare.

Comentezi?