Romania – BosniaHerzegovina 2-3 (25-15, 25-14, 16-25, 23-25, 12-15) in primul meci din cadrul…

aqualine.ro/

Romania – BosniaHerzegovina 2-3 (25-15, 25-14, 16-25, 23-25, 12-15) in primul meci din cadrul
Campionatul Balcanic de junioare de la Bijeljina (BIH).Din pacate echipa noastra nationala de junioare a debutat cu o infrangere la aceasta competitie. Dupa aceasta infrangere, echipa antrenata de Dan Jitaru şi Traian Şnel va evolua miercuri impotriva Bulgariei si joi împotriva Turciei.
Este o infrangere usturatoare si neasteptata ce are loc dupa o luna de pregatire in cantonamentul de la Timisoara.Iata ca schimbarile din regulamentele FRVolei nu dau rezultate si echipele noastre de fete pierd partide cu adversari cotati mult in urma noastra.Asistam in ultima vreme la schimbari de antrenori pe banda rulanta la echipele nationale, indiferent daca este vorba de echipa de senioare sau de echipele de junioare.Ceva nu merge in voleiul feminin, si acest lucru se vede in meciurile internationale.Daca nici la Balcaniada nu reusim sa luam o medalie, ce pretentii sa avem la Campionatele Europene si Mondiale sau la Jocurile Olimpice? Am constatat ca in lotul deplasat la aceasta Balcaniada sunt multe sportive nascute in anul 1999.Poate ca, daca in campionatul trecut acestea ar fi avut dreptul sa evolueze si la cadete si la junioare ar fi avut acum mai multa experienta in teren.Sunt multe de spus aici.Nu este normal ca aceasta echipa sa se reuneasca doar de doua ori pe an, fie si pentru o perioada mai lunga de timp.Parerea mea este ca actiunile de la loturi ar trebui sa fie mai dese si de o durata mai scurta.Poate ca ar trebui ca aceste echipe sa fie antrenate de catre antrenorii federali ai FRVolei.In fond, acestia sunt angajati pentru echipele noastre nationale.Asa cum spuneam si mai sus, aceste rezultate au drept cauza schimbarile facute de federatie in ultima vreme in regulamentele interne.Obligativitatea varstei si a taliei la volei a “indrumat” multi copii spre alte sporturi.Voleiul are, cu siguranta, cei mai putini sportivi practicanti dintre sporturile de echipa.Disputa indirecta dintre volei, handbal si baschet a fost castigata categoric de ultimele doua.Si una dintre cauze este cat se poate de clara.Un management mult mai eficient din partea celor ce conduc aceste doua federatii.

4 thoughts on “Romania – BosniaHerzegovina 2-3 (25-15, 25-14, 16-25, 23-25, 12-15) in primul meci din cadrul…

  1. Romania – BosniaHerzegovina 2-3 (25-15, 25-14, 16-25, 23-25, 12-15)
    Un rezultat normal, chiar peste asteptari…felicitari federatiei pentru rezultatele realizate.. un set la Europene si ultimele locuri la Balcaniade…este rezultatul firesc al ultimilor ani de conducere dezastruoase. Daca intr-un sistem introduce un zero(Visan) rezultatele sunt cele pe care le avem.. si, inca nu e tot, mai avem locuri unde sa coboram…

  2. Am scris că, după Campionatul European pentru Juniori (F), România s-a clasat pe locul 22! Am comparat asta cu poziția în Europa a echipei de senioare (locul 13). Să mai remarcăm și că echipa de senioare (!) Bosnia Herțegovina este pe locurile 26-31 în Europa. Dacă nici pe țara asta cu așa nivel de volei nu am învins-o, cum putem visa să învingem Bulgaria sau Turcia?? Nu se vede clar cum se prăbușește voleiul feminin românesc? Scorul de ieri nu este un accident, ci continuarea evoluției catastrofale din mai.

  3. Ce ma surprinde cel mai mult este ca 800+ din cei care se vor intalni la sfarsitul lunii August stau si dorm… am sute de amici din lumea mica/mare a voleiului Romanesc si stau in amortire… La un asemenea rezultat si, la ce se prefigureaza in continuare, visan&frv ar trebui sa-si dea demisia… dar la nesimtirea lor si la somnul adanc al fostilor/actualilor sportivi si antrenori nu ma mai mira… ca vom fi ciuca batailor ani de zile…Sau rezultatele sunt f.f. bune…!!!Somn usor dragilor, v-ati vandut pentru o eugenie.Punct

  4. Sînt oameni fără șira spinării și fără pasiune pentru meseria pe care o practică. Niște cîrpaci și ei. Un profesionist adevărat nu poate rămîne ca o momîie în fața dezastrului vișănesc.

Comentezi?