CE (M) 2023 Sferturi | Pierdem sfertul prostește * Principalul vinovat: Rață * Șelăreasa debitează fără jenă

CE (M) 2023 Sferturi | Pierdem sfertul prostește * Principalul vinovat: Rață * Șelăreasa debitează fără jenă

 

(M) Franța – România 3 – 0 (25-22, 25-14, 27-25)
Spectatori: 1850

Minunea de lunea trecută s-a produs în niște împrejurări favorabile și a fost acolo vorba și de mult noroc. Iar minunile nu se petrec la tot pasul și, de aceea, personal, aș fi fost bucuros dacă am fi câștigat un set. În sala întunecoasă din Varna, am fost aproape de asta de 2 ori, dar am ratat ambele șanse prostește. În primul set am condus, dar de la 18-20 ne-am prăbușit. Când l-a băgat Stancu pe Bălean, am știut că setul e dus. După un set 2 de mare rușine, în care media eficienței atacului ne-a fost de 23% (!!), am revenit cu tupeu și aveam setul 3 în mână, dar pe filiera Bala am pierdut revoltător cele 2 mingi de set. Or fi făcut ei niște păcate între timp, ca să scrie scribălăii supuși „Din păcate…”

În acest meci, i-am prins pe francezi la servicii și la blocaj, dar am avut un atac jalnic. Scorul eficienței atacului: 61% – 41%. Cel mai grav e că n-am avut om de făcut puncte. Minunatul Rață, șeful clasamentului de marcatori, a făcut o rușine de 5p în 3 seturi și 20%, iar opusul Bălean a făcut 4p cu 22%. Cum să câștigi ceva cu așa atac leșinat? L-am mai avut pe Bala, pe care, dacă l-ați văzut atacând spectaculos, aia a fost o raritate și iar a terminat meciul cu bilanț negativ, adică mai multe puncte făcute pentru adversari decât pentru noi. Dacă Rață juca serios, câștigam 2 seturi lejer.

Să mai remarcăm că atacanții francezi au contrazis lamentarea multor atacanți de slabă factură de la noi și de aiurea, cărora nu le place când primesc pase de calitatea mai slabă. Francezii au atacat cu punct din cele mai rele posturi.

Cel mai bun jucător: Nicolas Le Goff  (#14 central FRA), 9p, 100%!
Cel mai bun de la RO: Bela Bartha (#1 central), 8p, 88%
Cel mai bun marcator și cel mai eficient atac: Jean Patry (#4 opus FRA), 14p, 59%
Cel mai slab jucător: Alexandru Rață (#13 opus RO), 5p!, 20%!

Cel mai dezechilibrat sfert de finală s-a terminat cum era de așteptat. Dar, deși am pierdut prostește, bilanțul acestei participări la CE este excepțional! Vă informăm noi, pentru că Proștii lui Cojocaru nu știu cum se calculează clasamentul, că am terminat competiția pe locul 7! Ultima performanță a noastră mai bună a fost locul 5 în 1981.

În ceea ce privește ierarhia mondială, am intrat în acest meci de pe locul 23 (nu 24 cum a debitat Șelăreasa, că ea nu știe că locurile se pot modifica și de la o zi la alta) și vom cădea mâine pe 24, pierzând vreo 3p și profitând de faptul că Camerunul a mâncat azi bătaie în semifinalele Campionatului African. Păstrăm șanse foarte bune de calificare la CM 2025.


COLȚUL COMENTATOAREI

Șelăreasa Pas Pas Pas ne-a speriat iar cu modul pervers în care a violat limba română, debitând puhoi de prostii și fraze fără sens fără nicio jenă. Dar nu vă îngrijorați, pentru că ea este un simbol excepțional pentru lumea spre care ne îndreptăm: prostie, incoerență, aiureală.

Perle

– [Jucăm contra FRA] a doua oară într-o săptămână. [Bre, dacă jucăm luni, iar data trecută era tot luni, câte zile are săptămâna la tine? 😊 ]

– Jucător de zona 4 [E mare amatoare de clișee tâmpite din partea proastă a mediului voleibalistic. Dacă e de zona 4, de ce joacă în zona 6? Sau în zona 2? Sau în zona 5? Sau în zona 1?]

– [X] a jucat preconceput [Ha?]

– Și plutește Rață! [ 😂🤣 Asta a fost cea mai tare 😊 ]

– Pase rapide fuge [Așa pleonasm?]

– O zonă nu foarte familiarizată pentru el.

– Micile detalii care fac marea diferență! 😊

Călin se detașează clar la blocaj prin modul în care a reușit să se evidențieze!

Bălean a lipit acolo în teren de joc. [Ha?]

2–0 e totdeauna un scor periculos [Încă un clișeu tâmpit care circulă în voleiul românesc. O fi periculos la Sub-17.]

 

Comentezi?