COJOCĂREALA LUNII TRECUTE | Cei 2 jucători români: e de bine sau de rău? * Râzi de te spargi de prostia lor * Apoi plângi

COJOCĂREALA LUNII TRECUTE | Cei 2 jucători români: e de bine sau de rău? * Râzi de te spargi de prostia lor * Apoi plângi
aqualine.ro/

 

Sub conducerea înțeleaptă a Spirulinei Cojocaru și a vicilor Sârb Fantoma și Duță Funebrul, Consiliul Director al FRV se adună lunar virtual și mai trage câte o cojocăreală. Sigur că recent ne-au trimis și ei, ca orice proști, la păscut de Paști, cu o imagine infantilă găsită de tuta care le administrează paginile de Internet. Dar nu despre asta discutăm acum, ci despre regula nouă a celor 2 români.

[…] din campionatul 2021/ 2022 formațiile din prima ligă vor fi obligate să joace având în permanență pe teren doi jucători români indiferent de vârstă. Pentru mai multă claritate, s-a specificat că această regulă se aplică celor 6 jucători trecuți pe foaie (doi centri, două extreme, un coordonator și un universal), liberoul nefiind contabilizat.
Decizia Consiliului Director de a se juca în Divizia A1 având în permanență doi români în teren de fiecare parte a fileului a venit în urma analizei Colegiului Central de Antrenori, care a înaintat două propuneri în acest sens. Prima a fost cea votată, iar cea de-a doua ar fi impus obligativitatea ca în timpul unui meci fiecare echipă să folosească permanent în teren doi jucători români, dar unul dintre ei să fie Under 23.

Prima întrebare care se ridică este care imbecil dintre ei a putut redacta așa o colecție de tembelisme! 😂

„Pentru mai multă claritate, s-a specificat” 😊
A specifica, a preciza, a clarifica, a lămuri, a limpezi au sensuri suprapuse și trebuie să fii un prostănac incult ca să cuplezi așa pleonasme. Dar din cei 12 înțelepți niciunul n-a protestat!

creditfix.ro

„această regulă se aplică celor 6 jucători trecuți pe foaie”
Atâta de proști sunt! Atâta de proști! Oricine s-a apropiat de volei cât de cât știe că pe „foaie” (foaia/fișa de scor/ de arbitraj) se trec minim 12 jucători, câte 6 de la fiecare echipă, și maxim 30. După ce scriu prostia, o mai și explicitează! 😊 Aia cu „universalul” n-o să dispară repede, dar ce te faci dacă o echipă alege să joace cu încă o extremă în loc de atacant opus? Nu se duce naibii toată explicația proștilor?

Presupunem că Proștii Directori au vrut să scrie „celor 6 jucători din formația de joc din orice moment, exclusiv liberoul”. Auzi la ei, liberoul nu e… „contabilizat”! 😊

„Decizia Consiliului Director de a se juca în Divizia A1 având în permanență doi români în teren de fiecare parte a fileului…”
Bre Universitalule, „precizează mai clar și mai specific”! Nu se mai joacă cu câte 6 jucători de fiecare parte a fileului? Vreți să jucați numai cu 2+2? Aduceți nisip în sală? 😂 Faceți volei pe nisip sau cum?

Și „specifică mai precis”: dacă un central este român și e schimbat de un libero străin, cum mai ai 2 jucători români pe teren? Trebuie să faci de fiecare dată și o schimbare pe alt post ca să refaci numărul de 2 români? Atâta-s de proști! 😊

„Decizia […] a venit în urma analizei Colegiului Central de Antrenori” 😊
Vă dați seama că s-au apucat unii de prin federație să facă „analize”? 😊 Vai de capul lor analize.

Cât despre treaba cu „Under 23”, e bine c-a fost lăsată baltă, pentru că s-au chinuit proștii vreo 4 ani să socotească ce înseamnă asta și tot n-au reușit să găsească rezultatul corect. Dar hei! ei fac „analize”! 😊

După analiza textului redactat de un tâmpit, hai să vedem care va fi impactul real al deciziei.

Teoretic și superficial, am zice că e „bună” decizia. În ultimii ani, jucătorii români au fost trecuți pe planul 2, deși Medgidia (F) și Steaua (M) au arătat că se pot obține rezultate bune și dacă se joacă cu români (aproape) exclusiv. Problema apare când cluburile cu pretenții vor fi forțate de această regulă să recruteze nu 2, ci 3-4 români, pentru că ai nevoie și pentru schimbări. Și cum oare să faci ca să fie românii pe posturi compatibile? Pentru că nu poți schimba un român central cu un român coordonator.

Există și acum la echipele de vârf ceva români, dar ei (ele) sunt folosiți numai pentru antrenamente și nu sunt capabili să ducă în spate un meci important întreg (ex: cazul Cheluță de la Blaj).

Al doilea șoc va fi pe piață, când echipele cu fițe (cu străini) vor face totul ca să destructureze echipele majoritar românești, pentru a-i captura pe cei mai buni jucători. Astfel, alde Medgidia va rămâne fulgerător fără cele mai bune jucătoare (Ariton, Matei, Petra, Albu), dacă nu va fi capabilă să egaleze salariile oferite de alde CSM Târgoviște (dacă CSMT va mai exista!).

A treia problemă e că, neavând destui jucători români după Pârjolul lui Ghiulică+Cojocaru (16 ani!), echipele care se doresc românești, vor fi nevoite fie să destructureze la rândul lor echipele de divizia B sau de juniori, fie să aducă străini pentru antrenamente.

Și ultima problemă generată de decizia doar aparent „bună” este că vor crește prețurile românilor din piață.

Sau oare? La cât de rău o duce țara financiar, rău care se răsfrânge evident și pe plan local, dacă echipele nu vor avea fonduri, nu va fi cine suporta prețurile crescute de pe piață. Deja circulă zvonuri despre vreo 4 echipe feminine de divizia A, care ori n-au în acest moment nicio finanțare (zero!), ori au gânduri de desființare. Și asta atât de sus în clasament de nu vă puteți imagina!

Predicția noastră e că nu vor putea fi adunate 12 echipe în campionatul diviziei A nici la masculin, nici la feminin. Poate vreo 8 de fiecare.

ottobroker.ro

Și mai prezicem că jucătorii români, nu din cauza acestei reguli, ci a lipsei de finanțare, se vor îndrepta spre alte țări, care vor putea plăti salarii mai bune.

Cât despre deștepții gravi din CD, cele 12 minți foarte luminate, totuși suntem siguri că, dacă colaborează și se străduiesc, ar putea rezolva o ecuație de gradul 2.

La vremuri atât de grele, mai lipsea nenorocirea asta ca voleiul românesc să fie administrat de o adunătură de prostănaci.

Comentezi?