COJOCARU ARE PLANURI DE DEMISIE * Cine va fi viitorul președinte al federației?

 

Într-un recent interviu acordat Agerpress, pe care-l re-publicăm integral, președintele FRV,  Cojocaru Adin, a vorbit despre intențiile sale de a se retrage de la conducerea voleiului românesc:

Costantinescu: În ultima vreme au circulat niște zvonuri că vreți să demisionați din funcția de președinte al FRV.

Cojocaru: Nu este chiar așa. E drept că am în vedere abandonarea acestei funcții, dar nu înseamnă că aș demisiona.

Costantinescu: Ați avut un mandat scurt, dar foarte rodnic, cu multe reușite ale voleiului pe plan național și internațional.

Cojocaru: Așa este. Împreună cu colegii mei din Consiliul Director, niște oameni minunați și deosebit de inteligenți, am ridicat sus voleiul românesc și ne putem mândri pentru realizările noastre. Deja antrenorii români sunt cei mai buni din Europa și sunt curtați de cluburile europene de top, la fel și jucătorii și jucătoarele noastre.

Costantinescu: Puteți spune că v-ați îndeplinit obiectivele?

Cojocaru: Așa este. Pot. Obiectivul nostru a fost și este să ne menținem între primele 60 de echipe naționale din lume și între primele 30 din Europa.

Costantinescu: Pe cine lăsați în loc?

Cojocaru: Așa este. Nu las pe nimeni în loc. Se vor face alegeri democratice și lumea are de unde să aleagă. Voleiul românesc e plin de oameni de calitate maximă, inteligenți, vizionari, de mare caracter și cu mult chef de muncă.

Costantinescu: Dar totuși cine ar putea fi viitorul președinte?

Cojocaru: Așa este. Ar putea fi foarte mulți. Colegii mei din Consiliul Director, Doamna Oana și Domnul Micki Duță…, Domnul Cotoanță, Domnul Silvian, Domnul Costel… oameni deosebiți și excepționali. Chiar și Domnul Bacșiș, care a trimis mesaje anonime prin telefon la Adunarea Generală și a făcut pagini subversive pe Facebook înainte de Adunare… Cu oricare din ei voleiul va merge în direcția bună.

Costantinescu: Cum îl apreciați pe fostul președinte, Domnul Vișan?

Cojocaru: Așa este. L-am apreciat și îl apreciez foarte mult. Mi-a fost mai mult decât un tată. Am învățat de la el o mulțime de lucruri și le-am aplicat. De exemplu, asta cu regulamentele. Dânsele nu trebuie interpretate habotnic, trebuie lăsate să respire, pentru că sunt doar orientative. Oamenii sunt oameni și trebuie înțeleși. În septembrie 2020 a fost ca un divorț dintre tată și fiu. Pentru Domnul Președinte Vișan a venit atunci vremea de schimbare, dar în federație nu am schimbat mai nimic. Continuăm în tradiția și în cinstea lui. Cea mai mare parte nu s-a schimbat.

Costantinescu: Ce planuri de viitor aveți după ce plecați din federație?

Cojocaru: Așa este. Am multe planuri ca să continui cercetările mele științifice. După cum se știe, sunt Profesor Universital…

Costantinescu: Universitar!

Cojocaru: Așa este. Și facem acum studii științifice cu privire la modul în care mingea ocolește aerul în toate direcțiile la serviciul plutitor. Deocamdată am identificat peste 100 de direcții, dar cercetarea e abia la început. Premiul Nobel poate să mai aștepte, ha, ha, ha!

Costantinescu: În final, cum comentați faptul că Alexia Căruțașu a obținut cetățenia turcă?

Cojocaru: Așa este. Căruțașu este o fată minunată, deosebită. Atâta a dus-o mintea. Pe ea și pe părinții ei, trei minți. Nu avem ce face, nu le putem potoli oamenilor setea de bani și de faimă. I-ajunge o accidentare și i-au ieșit gărgăunii din cap.

Costantinescu: Vă mulțumim.

Cojocaru: Așa este.

Comentezi?