Din perlele jurnaliștilor sportivi de cumetrie locali Mi-a fost semnalat un comic articol apărut…

Din perlele jurnaliștilor sportivi de cumetrie locali Mi-a fost semnalat un comic articol apărut…

Din perlele jurnaliștilor sportivi de cumetrie locali

Mi-a fost semnalat un comic articol apărut în Ziarul de Iași despre partida Penicilina – SCMU Craiova. Articolul cu gogomănii nu este semnat, dar ne gîndim cu drag la Ziaristul Zăpăcilă (Grecu), pentru că nu cred că fițuica aia are bani de mai mulți redactori sportivi. Știți genul: ăia care, într-un ziar local, nu mai prididesc să informeze despre Benfica și despre Real Madrid. În plus, Zăpăcilă e unul dintre acei pseudo-jurnaliști care cred că scrisul limbii române cu diacritice e facultativ.

– „Floricele la ureche”
Un „frumos” titlu, care reconfirmă cum o ia prin arătură unul care se vrea șugubăț, dar, cu neuronii din dotare, nu reușește decît să fie caraghios.

– „Alina Gagea (cunoscută ieşenilor de când juca la defuncta Ştiinţa Miroslava”
Alina Gagea nu a jucat niciodată la Știința Miroslava 🙂

– „ Mihaela Stângă (menajată de antrenorii Dan Gavril şi Tatiana Popa în vederea partidelor amicale), ”
Asta e cea mai tare! 🙂 Menajată pentru partidele amicale! O fi depășit norma de șprițuri, dacă a putut scrie așa o dudă!
Mimi cea sfioasă e cam accidentată și probabil nu va mai juca nici luna asta. Ca să nu mai zicem de detaliul că își scrie numele de familie cu Î.

De curînd, redactorul improvizat ne-a informat că a venit la Iași cu echipa mureșeană și Dana Sîngeorgean Țurcanu, cînd, de fapt, venise soțul ei, în calitate de antrenor secund.

Am copiat grafia exact cum apare pe pagina de Internet a fițuicii, ca să vedeți că ageamiii nu știu să scrie cu ȘȚ românești, ci cu Ş turcesc (s-cu-sedilă) și cu Ţ (t-cu sedilă) care nu există în nicio limbă!
—–

Și cel mai recent comentariu „anonim” din Ziarul de Iași, cel despre partida SCM Pitești – Penicilina, e cu perle:

– „Demonstraţie ieşeană în Trivale”
Iar titlu fistichiu, că nu se poate abține!… „Trivale” e o cartier din Pitești unde se află stadionul. Treaba cu „Trivale” merge la fotbal. Meciurile de volei ale SCM Pitești au loc în Sala Universității, care se află în cartierul „Craiovei” (sic!). Un titlu la fel de prostesc ar fi „Echipa de volei feminin Dinamo București vine mîine în Copou”!

– „După ultimele evoluţii şi situaţia din clasament”
Corect: după ultimele evoluții și după situația din clasament.

– „jucătoarele […] au dat dovadă de multă determinare”
De determinare? Nu, bre romglezu’, ci de „hotărîre” (dîrzenie, fermitate, intransigență, neclintire, neînduplecare, nestrămutare, neșovăire, statornicie, nepreget)…

– „Gazdele au avut un start excelent, conducând cu 10-4, dar foarte curând ele au reuşit să echilibreze jocul”
🙂

– „Să sperăm că sala va fi plină ”
Săracu’! De cînd n-o mai fi dat pe la un meci de volei? Din 1985? Ce sală plină visezi, bre? Vreo 1500 spectatori? 🙂 Păi, de cînd m-am săturat să fac propagandă voleiului ieșean, iar a ajuns numărul de spectatori pe la 150. Și asta la vizita campionei!
—–

Și o perlă proaspătă de pe contul personal de FB al ochișatului Zăpăcilă, care continuă să fie jucăuș cu cuvintele:

– „S-a sunat mobliizarea si n-am aflat! Vine Dodon si Putin peste noi?”
Dodon „si” Putin VIN, bre! Nu VIN din ăla de șpriț…
Dar au „si” sărit 14 cu liche! 🙂 Că dacă se aseamănă, se adună, se face „mobliizarea”.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/floricele-la-urechi–145702.html
„si”
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/demonstratie-ieseana-in-trivale–146010.htmlPenicilina Iaşi – SCMU Craiova 3-0 (15, 9,18) în etapa a IX-a a Diviziei A1 de volei feminin

2 thoughts on “Din perlele jurnaliștilor sportivi de cumetrie locali Mi-a fost semnalat un comic articol apărut…

  1. Ai dreptate Sorinache,trimite-i bre la scoala generala sa invete putina gramatica a limbii romane,, sau nu-i mai numi ziaristi

Comentezi?