DIVA (F) T13 Ziua 2 (1) | Meciul turneului * Limbosu lovit de paranormal în moalele capului * CSMT și-a curățat drumul către titlu după ce a pierdut 6 mingi de meci * Când cea mai bună marcatoare e și cea mai slabă jucătoare * Dinamo și Medgidia pierd locul 2

aqualine.ro/

 

CSM Târgoviște – Blabla Blaj 3 – 1 (25-19, 18-25, 25-23, 25-22)
45 spectatori

De obicei, Blabla Blaj începe somnoros și-și revine pe parcurs. Azi a fost invers. Blabla a condus până la 5-6, de unde CSMT a făcut o serie de 8p! Și setul era câștigat, chiar dacă blăjencele au avut și ele o serie de 4p. Aceasta a fost neutralizată de încă 2 serii de câte 3p ale oaspetelor. Jucătoarea setului: extrema Dimitrova (#1 CSMT).

Dacă, după primul set, se anunța un meci facil pentru CSMT, în setul 2 Blabla a revenit în luptă și a dat semne că poate răsturna predicțiile primului set. Adică, CSMT, la 8-15, 12-20 și 13-22, ce pretenții să mai ai? Jucătoarea setului: centrala Malkova (#5 Blabla). Tot acum am observat că opusa Casanova (#6 CSMT) a devenit o ciumă pentru echipa ei, având bilanț negativ.

În setul 3, atacul CSMT a sporit, dar, din nou, nu cu contribuția lui Casanova, care a avut bilanț negativ, ci prin a lui Dimitrova și a lui Trușkina. De partea gazdelor extrema Milenković (#18) le-a pus cele mai mari probleme adversarelor.

klap.ro

Meciul părea că s-a echilibrat și că vom avea din nou o luptă de 5 seturi între cele 2 echipe, cu o câștigătoare greu de prezis. În setul 4, de la 11-11, CSMT se desprinde și cu 2 serii, una de 3p și alta de 4p (19-12), și se apropie de câștigarea meciului. Dar la 24-16 un nor negru se lasă peste mințile oaspetelor și stârnesc exasperarea suporterilor pierzând 6 mingi de meci prin cel mai tâmpit volei posibil 😊 Cred că a fost cea mai spectaculoasă parte a meciului, adică mergeți să revedeți porțiunea asta pentru uluirea pe care o produce. După mai multe chifle incredibile, Casanova reușește să încheie meciul cu un atac pe linia de fund.

Cea mai bună jucătoare: Ilka Van De Vyver (#8 coordonatoare CSMT)
Cea mai bună de la Blabla: Irina Malkova (#5 centrală), 11p, 44%
Cea mai bună marcatoare: Heydi Casanova (#6 opusă CSMT), 21p, 39%
Cel mai eficient atac: Irina Trușkina (#3 centrală CSMT), 13p, 61%
Cea mai bună recepție: Silvija Popović (#17 libero Blabla)
Cea mai slabă jucătoare, cele mai multe blocaje încasate și cele mai multe servicii greșite: Heydi Casanova, 6 blocaje, 6 servicii

Știți deja că Proștii lui Boričić de la CEV marchează automat drept cel mai bun jucător al unui meci oficial pe cel mai bun marcator. Asta este o mare prostie, pentru că un jucător nu numai marchează puncte, ci le și poate pierde. Avem azi această situație uimitoare, în care cea mai bună marcatoare a marcat 21p, dar a și pierdut 17p având un bilanț de doar 4p, ceea ce este jenant pentru o atacantă opusă. De asemeni, a fost cea mai blocată jucătoare și cu cele mai multe servicii ratate: 6 din 14. Dacă ea ar fi jucat azi la un nivel mediocru, CSMT ar fi câștigat în 3 seturi.

Cu această victorie, CSMT și-a curățat drumul spre primul titlu din istoria echipei, în timp ce Limbosu suferă o umilință, fiind lovit de paranormal chiar la el acasă, pierzând titlul chiar la el acasă. Noaptea asta stă de veghe în sală și contemplă Carpeta Profetică, pe care el însuși a poruncit să fie atârnată pe peretele sălii. Uite că nu numai Soldatul Roman îl lovește ca pe o javră roșie, ci și rivala la titlu. Bre, Limbosu, mai ții minte cum îi strigau mulțimile lui Băsescu? „Ieși afară, javră ordinară!” Vezi tu javra aia de pe Carpeta Profetică? Oare pe cine simbolizează? 😉

Lumina lucește în sala primarelui Rotar Păhărică Limbosu, iar Carpeta Profetică îi râde în nas de pe perete 😉

Iaca ai fost lovit de paranormal pentru porcăriile pe care le-ai făcut și nu ți-a ajutat nici tentativa lu’ ploadă-ta, Mica Romă Hoață, care iar a încercat să fure pentru echipa ta în setul 3 la 23-22. Dar dacă pretinarul tău Ghiulangiul nu mai este la butoane, iaca nu te mai „ajută” arbitrii și n-ai să mai umbli prin părculețul mico-roman cu medalia bălăngănindu-ți-se pe ceafa groasă. Nu ți-a ajutat Dumnezeu să-ți iasă șmecheria cu aranjarea programului meciurilor, ca să-ți fie ție favorabil. Să vezi tu ce-ți pregătește Boriga săptămâna viitoare! 😂

CS Medgidia – Dinamo 1– 3 (17-25, 12-25, 25-19, 16-25)
Spectatori: 15

gave.ro
GAVE.RO Camere de supraveghere

Dacă ne uităm la seturile câștigate de Dinamo, am zice că Medgidia a mâncat o bătaie zdravănă. Totuși, cumva, a reușit să câștige un set și destul de clar. Dacă 3 seturi eficiența atacului i-a fost foarte rea (între 24-28%), în setul 3, Medgidia și-a dublat-o (50%), astfel sărind temporar peste Dinamo, cu aportul centralei Ariton și al opusei Vasilică, care joacă foarte bine doar un set pe meci.

Cea mai bună jucătoare: Marisa Radu (#8 coordonatoare Dinamo)
Cea mai bună de la Medgidia: Diana Ariton (#1 centrală), 12p, 64%
Cea mai bună marcatoare: Maria Karakașeva (#12 extremă Dinamo), 18p, 46%
Cel mai eficient atac: Nneka Onyejekwe (#18 centrală Dinamo), 14p, 60%
Cei mai mulți ași încasați: Loredana Hodorogea (#18 extremă Medgidia) și Eli Uattara (#1 extremă Dinamo), câte 5
Cea mai bună recepție: Cristina Miron (#12 extremă Medgidia)
Cea mai slabă jucătoare și cele mai multe blocaje încasate: Adriana Matei (#11 extremă Medgidia), 5

După primele 2 etape din faza a 2a, Dinamo și Medgidia au pierdut șansele aritmetice la argint, dar lupta pentru bronz rămâne cumva deschisă, Dinamo fiind clar favorită.

Comentezi?