Gamova: Voleiul rusesc se prăbușește * Polonia: puhoi de jucători pentru naționala masculină *…

aqualine.ro/

Gamova: Voleiul rusesc se prăbușește * Polonia: puhoi de jucători pentru naționala masculină * FRViș, raportează-ne despre Centrele de Excelență!

ottobroker.ro

La ideea ca jucătorii care refuză participarea la naționala Rusiei să fie declarați străini, voleibalistul Dmitri Muserski a replicat sec acum cîteva zile: „Se face totul ca să se termine cu voleiul în această țară”. (Deși vă gîndiți că a vorbit depre România, nu, vorbea despre Rusia 😉 )
Acum și Ekaterina Gamova sare: „Sînt multe probleme în voleiul nostru, inclusiv aspectul financiar. Echipele se destramă. Alcătuirea ligii scade în calitate, încît se vorbește de aducerea de echipe străine în campionat. Toate astea nu vin dintr-o situație bună. Toți vrem ca voleiul să devină mai bun, să fie mai interesant pentru spectatori, să fie transmis pe canalele centrale.”
—–

Noul antrenor al Poloniei (M), Fernando de Giorgi, a anunțat lista lărgită a jucătorilor vizați pentru lotul național. Cîți credeți că sînt pe listă? Nu mai puțin de… 62!
11 coordonatori
10 opuși
16 centri
18 extreme
7 liberi
Noi nu avem atîția de toți în Div A1 plus străinătate! Nici la fete!
La fete chiar există 2 posturi total descoperite: opus și coordonatoare.
——

Ați remarcat ce punct extraordinar de important lipsește de pe ordinea de zi a Adunării Slugilor lui Ghiță? Lipsește „Raportul de activitate a Centrelor de Excelență”! Centre în care statul (nu federația) bagă niște bani ca să producă jucători bine pregătiți.
Poate ridică cineva problema măcar la „Discuții”? Să vedem pe unde scoate cămașa asudată Valică Primărică. Să vedem și noi ce a produs marele Centru de Excelență de la Blaj în ultimii 5 ani, cam cîte jucătoare a dat diviziei A1 și pe cîte le-a format atît de minunat încît joacă acum titulare la Alba Blaj (senioare). Cam zero barat?
N-ar trebui să i se impute banii risipiți?
Sau i-o fi băgat în echipa de senioare? N-ar fi un fel de deturnare de fonduri? Întreb și eu.

biciclop.eu

Comentezi?