Vînătorii de autografe : CSM Lugoj Poate nu există multe vedete la Lugoj, dar…

Vînătorii de autografe : CSM Lugoj

Poate nu există multe vedete la Lugoj, dar cîteva sugestii de „vînătoare” ar fi Ionela Marconescu Canea ( #7 centru, 30 ani), căpitanul echipei și participantă la lotul național, Adriana Mădălina Rotaru ( #10, 22 ani), un libero talentat și una dintre cele mai bune jucătoare române de volei pe nisip, și Ramona Adelina Rus ( #11 opus, 20 ani), una dintre cele mai promițătoare jucătoare tinere.

N-ar trebui ocolit nici creierul acestei echipe, antrenorul sîrb Valerijan Luka (recent devenit bunic!), vorbitor de română și care, de mulți ani de cînd activează în RO, a format multe jucătoare românce și lucrează cu aceeași dăruire și la Lugoj. Dincolo de partea tehnică, Deda Valja creează o atmosferă plăcută și degajată la antrenamente, pe care jucătoarele de la Penicilina doar o visează.

Am arătat o estimare statistică potrivit căreia cele 2 echipe au șanse foarte foarte mici de a mai prinde locul 6. Totuși, ambele echipe mai speră, de aceea partida de azi va fi cu mare tensiune și ne așteptăm ca galeria ochișaților să se dea iar în petec (insulte, înjurături…). Așa e, din păcate, unul dintre subiectele atinse cînd discut cu oameni de volei din alte părți este calitatea foarte rea a publicului ieșean. Dar ei nu știu că atmosfera proastă e făcută de o mînă de urlători care vin de la fotbal doar ca să-și clătească ochii cu picioare de fete tinere… Ăștia acoperă partea selectă a publicului ieșean, pe cei care vin civilizați la sală ca să se delecteze cu un spectacol sportiv și care le respectă pe jucătoare (inclusiv pe vizitatoare), așa cum e civilizat și omenește.

În altă ordine de idei, Penicilina Înjurătorului de Cristoși a fost ocolită și de Digi Sport și pe ce pariem că nici nu o vom vedea transmisă la tv pînă la sfîrșitul returului?

Meciul începe la ora 17.
Pronostic: Și Penicilina și CSM Lugoj iau cel puțin 1 set fiecare. Sau, altfel spus, meci de cel puțin 4 seturi.
Alt pronostic: cele 2 echipe se vor mai întîlni de 2 ori în următoarele săptămîni 😉

Comentezi?