Incredibila prostie din volei * Tricourile tâmpite

 

Unul din motivele din care acest blog nu a avut și nu are „succesul” (impactul) scontat este și uriașa prostie din mediul voleibalistic, lucru cu care nu ne asortăm deloc. Sigur că pe această prostie însăși s-a cocoțat și balaoacheșul cu ochii bulbucați, Ghiță Bombiță Ghiulangiul, în cârca voleiului românesc, dar, odată cu aruncarea lui la groapa de gunoi a istoriei, ar fi fost de așteptat ca lucrurile să se miște spre bine. Bulibașa a dispărut, dar uriașa prostie a rămas. Chiar în vârful federației. Ceva-ceva s-a mișcat în volei, dar e foarte puțin.

Dincolo de prostia de la vârful FRV, mai e și cea incredibilă din păturile mai joase ale mediului. Și astfel revenim la greaua problemă a tricourilor. 😊 Printre condițiile de bază pe care trebuie să le îndeplinească un tricou sportiv este CLARITATEA. Numerele trebuie să fie clare, numele sportivilor trebuie să fie clare (inclusiv cu diacriticele corespunzătoare, tălâmbilor!), numele și/sau siglele sponsorilor să fie clare. Claritatea e legată strâns și de vizibilitatea de la distanță sau prin tv. Nu să fie tricoul clar dacă e văzut de la 2 metri și neclar de la 20.

Ei, unii conducătorii de cluburi sau de secții de volei sunt atâta de proști încât nici să aleagă un design pentru tricouri nu sunt în stare! Greșelile frecvent întâlnite sunt:

– prezența unor modele/tipare complicate care nu-și au rostul (linii, buline, carouri etc). Amintiți-vă cum tâmpiții de la CSM București le-au îmbrăcat pe „tigroaice” în tricouri cu linii tigrești 😂
– numerele scrise prea mic
– numerele cu model (diferite designuri care fac numerele neinteligibile)
– numerele și alte cuvinte scrise cu culori deschise pe fond deschis sau cu culori închise pe fond închis

Am văzut că aceeași imbecilitate e pe țeavă și în stagiunea ce stă să înceapă.

La Dinamo feminin am văzut numere scrise cu culoare închisă pe fond închis.

La SCM U Craiova am văzut numere și cuvinte scrise cu culoare deschisă (bleu) pe culoare deschisă (alb). Numerele sunt pe o structură intricată, un fel de linii peste linii intersectate cu alte linii. Cuvintele nu se înțeleg. Dacă aș fi sponsor al echipei (inclusiv din consiliul local sau județean), l-aș trimite pe tâmpitul de director undeva. Adică la firma de făcut tricouri ca să comande altele. Suporterii locali ne-au spus că tricourile prostești sunt la fel pentru toate echipele clubului.

La FC Argeș am văzut tricouri fără numele jucătoarelor.

Așa că, ăia care ați comandat tricouri prostești, ca de la talcioc, aruncați-le la gunoi și comandați altele.

FOTO: Înțelegeți ce numere sunt pe tricourile SCM U Craiova (stg)?? Nu e o chestiune de rezoluție a imaginii. Că vedeți în dreapta numerele de la FC Argeș. Dar alea fără nume.

Comentezi?