LEAu (F) 2022, Etapa 3 | A 2a victorie românească de 5 seturi într-o zi * Frumușața Zadorojnai * Blestemul lui Avrămuț și peste Roman

 

(F) Ungaria – România 2 – 3 (25-27, 25-23, 25-21, 18-25, 11-15)
Spectatori: 1000! Cojocare Universital, tu bagă Alexandria la greu! 😉 Cu 100 de spectatori.

Dacă Ungaria venea cu jucătoarele experimentate, luam bătaie clar. Dar au făcut și ei aceeași greșeală de a aduce o echipă de tineret (în mare parte). Asta e egalat șansele, dată fiind și apropierea celor 2 echipe în clasamentul european.

În primele 3 seturi HUN a condus mereu, iar noi am încercat să ne apropiem. Dacă în primul am reușit și chiar le-am depășit pe adversare, într-al 2lea era cât pe ce, iar într-al 3lea am rămas în urmă. În setul 1, centrala Roman (#14) a suferit Blestemul lui Avrămuț Iancu și s-a accidentat cazând strâmb pe piciorul lui Ungureanu (#19) la un blocaj.
În setul 2, s-a vădit că extrema Matei (#11) nu prea e în formă. Deși a avut câteva atacuri inteligente, rateurile i-au făcut punctaj negativ (-1). Înlocuitoarea Dan (#5) nu s-a descurcat mai bine și a ajuns și ea la scor negativ (-2p).
Drept pentru care în setul 3 opusa Buterez (#3) a trecut pe postul ei de extremă și a intrat opusa Zadorojnai (#21), care s-a dovedit a fi într-o formă de zile mari și, practic, a schimbat soarta meciului.
Seturile 4 și 5 au adus multe greșeli neforțate echipei maghiare, de care am știut să profităm. Scorul greșelilor neforțate: 36-27.

Cea mai bună jucătoare: Iuna Zadorojnai (#21 opusă RO), 11p, 64%
Cea mai bună de la HUN și cele mai multe blocaje punctate: Anett Németh (#13 opusă), 22p, 36%, 6 blocaje
Cea mai bună marcatoare și cel mai eficient atac: Kinga Szűcs (#10 extremă HUN), 25p, 43%
Cele mai slabe jucătoare: Adriana Matei (#11 extremă RO) și Gabriela Dan (#5 extremă RO)

Dacă vă mai vorbeam de frumușațele internaționale, alde Haak (SWE) sau Fedorovțeva (RUS), avem și noi câteva, dar nu le-am menționat ca să nu li se urce la cap. Totuși azi o remarcăm pe jucătoarea zilei, Iuna Zadorojnai, care a intrat în joc cu un zâmbet fermecător și cu o atitudine optimistă care s-a transmis întregii echipe.

Ce să vezi, maghiarii n-au lăsat soarele în teren, bă Universitale!
În aceeași ordine de idei, ei au transmis către CEV numele jucătoarelor cu diacriticele corecte (apar așa și pe fișa statistică), în timp ce proștii lui Adin-Dva-Tri le-au trimis și ei ca vânzătoarea de la aprozar.

Pentru cei care dau mai rar pe aici, Blestemul lui Avrămuț Iancu înseamnă belelele paranormale pe care le pățesc jucătoarele române care se duc să sprijine proiectul sârbesc pe bani românești al primarelui Păhărică Limbosu Rotar de la Blaj, într-un centru al românismului, devenind unele slugi ale străinelor. Așa au fost lovite de accidentări paranormale Salaoru, Onyejekwe, iar acum centrala Roman.

Comentezi?