ȘOC ȘOȘOC! Ghiulangiul lovește din nou! * Prin Limbosu * Discriminarea care nu e discriminare * Spirulina copleșită

Primarul de la Blaj, Limbosu Rotar Gheorghe

 

La nici un an de la aruncarea sa la lada de gunoi a istoriei voleiului românesc, tătucul Epocii Africane a Ghiulului, Ghiulangiul Vișan Ghiță, lovește din nou! Nu direct, ci tot prin ciracii lui.

De aproape un an, CD este paralizat de acțiunile în justiție contra FRV ale lui Peicea, Raicu și ale altor vișănei, care contestă modul de alcătuire după vot a Consiliului Director, încercând contestatarii să profite de găuri din Statului FRV păstorit și sucit 16 ani chiar de Ghiulică dimpreună cu avocatul Dîrlan.

Iar FRV se pare că are acum un avocat slab, care nu s-a gândit să-l cheme și pe Ghiulangiu la judecată în acele procese, acesta fiind „părintele” Statutului, deci responsabil financiar de orice belele create funcționării federației. Dacă i s-ar cere despăgubiri justificate de niște sute de euro, i se duce de râpă toată averea suptă din volei și din alte surse.

Dar azi 10 sep 2021, FRV anunță pe pagina oficială de FBsuspendă regula obligativității prezenței a cel puțin doi jucători români pe teren în fiecare echipă la meciurile din Divizia A1 și [din] Cupa României, pe durata turului, după ce această regulă a fost contestată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de clubul vișănelului Limbosu, Blabla Blaj!

Legendele zic că Limbosu și Sergiulache(u) de la Blaj erau roșii și verzi la față la Adunarea Generală istorică din 30 sep 2020, când au văzut că Ghiulangiul lor iubit și tovarăș de nebunii n-a mai ieșit președinte!

CNCD, unde lucrează niște bă-eți foarte competenți, ca în toate structurile statului, a pus botul și a băgat FRV în ceață, afectând și majoritatea cluburilor de divizia A, care deja și-au construit echipele având în vedere regula menționată.

Nu avem nicio încredere în noul avocat al FRV, care nu știm dacă a invocat în fața CNCD art 2 din Ordonanța 137/2000, care zice că:

(3) ) Sunt discriminatorii, potrivit prezentei ordonanțe, prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor prevăzute la alin. (1), față de alte persoane, în afara cazului în care aceste prevederi, criterii sau practici sunt justificate obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acelui scop sunt adecvate și necesare.

Practicile de limitare a numărului de străini în echipe sunt larg răspândite, atât la alte federații din RO cât și în alte țări: în volei, ITA, RUS ș.a. Iar scopul legitim al regulii FRV este promovarea și creșterea nivelului sportivilor români și nu blocarea accesului străinilor pe piața muncii din RO, deci este nu o discriminare pe bază de cetățenie, ci un tratament diferențiat justificat.

Numeroase campionate din toată lumea practică astfel de reguli. De exemplu, Confederația de Fotbal a Asiei a impus ca fiecare echipă să aibă maxim 4 străini, din care cel puțin unul să fie dintr-o țară asiatică.
În voleiul francez, la un moment dat s-a limitat la 2 numărul de străini din afara UE.
Sau, după cum știți din articolele noastre, în Coreea S se permite câte un străin per echipă și acela se alege după un trial organizat la nivel național.

Și FR de Handbal a fost pocnită de deștepții din CNCD în 2019, dar Curtea de Apel București, în dosarul 4241/2/2019, le-a respins hotărârea tâmpită (nr 170/13.03.2019). Bă Spirulină, pune-l pe avocatul tău strălucit să citească jurisprudența AICI: http://www.euroavocatura.ro/jurisprudenta/5277/_Discriminare_directa_sau_tratament_diferentiat,_justificat_si_rezonabil

Și dacă noi vă tot spunem de niște ani că la Blaj se emană niște fumuri (pârțuri) toxice, nu ne-ați crezut!

Credem că prin această dudă mârșavă, o șicană vădit nefondată, dar validată de deștepții competenți din CDNCD, Limbosu se pregătește să spună adio voleiului lăsând o bombă în poala amețitului de Universital Spirulină și tulburând grav desfășurarea campionatului național. Trebuie să observați și momentul ales de Limbosu!

(Ne place mult cum alde blocăcioasele Maria Coman și Mariana Străchinescu și alți vișănei se arată revoltați de duda lui Limbosu, comentând la postarea FRV! 😂 )

Comentezi?