# **Valerijan Luka Valerijan (antrenor CSO Voluntari 2005), după meciul **CSOV – Știința Bc…

aqualine.ro/

# **Valerijan Luka Valerijan (antrenor CSO Voluntari 2005), după meciul **CSOV – Știința Bc 1–3**, exclusiv pentru ***Volei România***:

Am venit aici [la Voluntari] să încerc să fac o echipă care, după ce a luat primul set, să încercăm să rămânem în divizia A. Sunt aici niște oameni faini care n-or prea fost în lumea voleiului, dar m-or ajutat s-aducem trei fete cu experiență destul de mare ca să putem completa echipa, care a fost destul de subțire pe mai multe posturi. Am adus fetele astea și ne-am pus un pic la punct. Îs foarte mulțumit cum răspund la antrenamentele pe care le facem, îs dornice de a juca. Și [în meciul] cu Dinamo s-a văzut un progres de formă. Acum cu Bacăul am avut un pic de noroc că n-a jucat **Rogojinaru**, dar am luptat de la un capăt la altul primele 3 seturi, din care unul l-am și câștigat. Setul 4 cred că a fost prea mult pentru noi la ora actuală. Nu-s pregătite fetele ca să facă mai mult, emoțional. Bolile copilărești trebuie să le trecem împreună. Nu poți fi o echipă mare dacă nu treci de bolile tehnico-tactice.

**SR:** Secretul setului câștigat?

**VL:** Plusul a fost că ridicătoarea a făcut un set destul de bun. Trebuia să avem ceva mai înalt dar nu avem, dar [Babaș Alexandra] e un copil deștept, care cred că o să meargă înainte. Și mi se pare că **Filipaș **devine încet-încet unul dintre liderii voleiului românesc. E un copil înalt, deștept, care, de când am venit aici, a arătat că vrea să devină jucătoare de performanță.

ottobroker.ro
creditfix.ro

Cu Bacăul, care este echipă care servește extraordinar de bine, cred că am reușit să aducem primirea la un procentaj destul de ridicat. Și liberoul (**Vukomanović**) și **Lupa **au ținut foarte bine primirea.

**SR:** **Filipaș** e centrală sau opusă? 😉

**VL:** Din punctul meu de vedere, ea o să fie opusă. Rapiditatea necesară pentru legarea blocului n-o are, dar seamănă cu **Brakočević **și mingile înalte o să le rezolve foarte bine în zona 2.

Comentezi?