ȘTIAȚI CĂ?… * GIMNASTICA E INDECENTĂ * MUȘCATUL MEDALIILOR ESTE JIGNITOR

# **ȘTIAȚI CĂ?…** * GIMNASTICA E INDECENTĂ * MUȘCATUL MEDALIILOR ESTE JIGNITOR **… Gestul…
aqualine.ro/

 

… Gestul făcut de unii sportivi de a mușca medaliile câștigate este jignitor?
I-ați văzut pe unii sportivi făcând acest gest. Ba chiar unii care citiți acest blog ați făcut așa când ați câștigat o medalie. Trebuie să știți că este, în realitate, un gest jignitor. Într-o vreme, în unele țări circulau monezi făcute din aur. Dacă erau bani, erau și falsificatori. Aceștia falsificau monezile din aur aplicând o foiță de aur pe un suport de plumb. Pentru a verifica autenticitatea unei monezi din aur, omul care primeau una, o mușca. Dacă era un fals din plumb, rămâneau pe monedă urmele dinților, plumbul fiind un metal moale. Dacă nu se cunoșteau urmele dinților, însemna că moneda e autentică. Ați văzut asta și prin filme de epocă.
Gestul făcut azi de mulți sportivi necugetați este jignitor, pentru că astfel pun la îndoială cinstea organizatorului, pe care, aparent, îl bănuiesc de înșelătorie, de fals.

Totuși, ca excepție, când vă mai dă Ghiulangiul medalii de aur, chiar trebuie să le mușcați, că la el nu puteți fi siguri. Ar putea răzui aurul de pe medalii cu briceagul ca să-și facă încă un ghiul. 😊
—–

ottobroker.ro

… Medaliile de aur de la Jocurile Olimpice nu sunt din aur?
Era o vreme în care medaliile de aur erau chiar din aur. Dar, odată cu creșterea numărului de discipline sportive și de medaliați, costul cumulativ al medaliilor din aur pur a crescut prea mult. Pentru o ediție a JO din zilele noastre, medaliile din aur pur ar costa peste 1 mil de euro. În realitate, medaliile olimpice „de aur“ sunt făcute din cel puțin 92,5% argint, dar trebuie să fie placate cu cel puțin 6 grame de aur.
Nici medaliile „de argint“ nu sunt de argint pur, ci conțin cam aceeași cantitate de argint ca cele „din aur“. Restul e umplutură. Medaliile de bronz sunt din bronz pur.
—–

… Gimnastica e indecentă?
Cuvântul „gimnastică“ vine de la grecescul „γυμνός“ (gymnos), care înseamnă „dezbrăcat complet, nud“! Asta pentru că în Grecia antică, atleții se antrenau și evoluau complet dezbrăcați! Acesta era semnul că erau atleți, așa cum azi semnul e echipamentul sportiv.
Femeile nu participau la Jocurile Olimpice antice, cele măritate nici nu aveau voie să intre în „stadion“.
Adevăratul „spirit olimpic“ nu era stupida zicală „Important e să participi“, ci „Câștigătorul ia totul“. Cei de pe locurile 2 și 3 nu luau nici un premiu, ci erau făcuți de rușine ca orice perdant.
Ștafeta Flăcării Olimpice nu exista în antichitate, ci a fost inventată de oamenii lui Hitler pentru JO de la Berlin (1936).
La fel și cuvântul „gimnaziu“ are origini dubioase. Cuvântul grecesc „γυμνάσιον“ (gymnasion – un fel de… „dezbrăcătorie“!) desemna inițial centrele de antrenament ale atleților.

creditfix.ro

[https://en.wikipedia.org/wiki/Discobolus#/media/File:Discobolus_in_National_Roman_Museum_Palazzo_Massimo_alle_Terme.JPG](https://en.wikipedia.org/wiki/Discobolus#/media/File:Discobolus_in_National_Roman_Museum_Palazzo_Massimo_alle_Terme.JPG)



The Discobolus of Myron (“discus thrower”, Greek: Δισκοβόλος, Diskobólos) is a Greek sculpture completed at the start of the Classical Period, figuring a youthful ancient Greek athlete throwing discus, about 460–450 BC. The original Greek bronze is lost but the work is known through nu…

Comentezi?