VIȘĂNEALA BALCANICĂ. SĂ SE SCOATE ARTIMETICA DIN VOLEI! VÎRSTELE E GREU DE SOCOTIT E…

aqualine.ro/

VIȘĂNEALA BALCANICĂ. SĂ SE SCOATE ARTIMETICA DIN VOLEI! VÎRSTELE E GREU DE SOCOTIT

E uimitor să constați cît de proști sînt unii conducători de volei. Nu numai de la noi, ci și de la FIVB, de la CEV și iată că și de la Asociația Balcanică de Volei. Vara asta BVA a organizat și va mai organiza mai multe campionate balcanice pe diverse categorii de vîrstă.

De exemplu, la feminin au categoriile:
Sub-19 (sau „junioare“, termenul ponosit folosit de fereviș)
Sub-17 (sau „cadete“, sau „junioare 2“, că nici ei nu mai știu de zăpăciți ce sînt)
Sub-16 (???)

Nu s-a respectat pasul de 2 ani, ci s-au calat pe „standardul“ internațional tîmpit, fătat de proștii lui Moș Ary de la FIVB. Dacă s-ar fi respectat, trebuia să fie o competiție Sub-15 (nu Sub-16), care ar fi echivalat cu tîmpitul termen vișănesc „speranțe“.

klap.ro

Și ce-au făcut proștii din cel puțin 2 țări? (Posibil și celelalte federații să fi procedat la fel.) S-au dus cu echipele de „speranțe“ (RO) și de „pionirke“ (Serbia), adică Sub-15! 😀

Exact așa! N-au știut cum să calculeze ce înseamnă Sub-16 și au ratat trimiterea unor jucătoare cu un an mai experimentate! Vă vine să credeți?

Să-i ajutăm la calcule pe prostănaci. Sub-X înseamnă că în anul competiției (sau în anul în care se termină competiția, dacă acoperă periode din 2 ani consecutivi, cum ar fi un campionat național), jucătorii trebuie să nu fi împlinit vîrsta X.

roadelepamantului.ro

Dacă anul e 2018, Sub-16 înseamnă că jucătorii trebuie să împlinească maxim 15 ani în 2018. Adică să se fi născut în 2003 sau mai tîrziu.

Dar românii și sîrbii s-au dus la competiție cu jucătoare născute în 2004 și mai tinere! Sub-15…
—–

După 2 zile, RO e pe locul 3 (din 6 echipe).
Meciurile se transmit video în direct pe situl federației sîrbe, aveți adresa într-o postare anterioară.
Evident că pe pagina de FB a ferevișului nu găsiți informația despre transmisia video, pentru că slugile de acolo consideră că e mai importantă venirea lui Kitipova la echipa lui Păhărică decît o competiție la care participă o selecționată națională, fie ea și de Sub-16.

Comentezi?