VOLEI PE NISIP | Turneul de la Aroneanu Iași – Finalele * Adina Stanciu plină de vânătăi și de julituri * Burtoiul lui Arhire * Szabo spune lucruri trăsnite * Bunica din tribună

 

Finala masculină
(M) Valentin Hupoiu + Sergiu Rodină – Robert Vîrlan + Sergiu Călin 2 – 0 (21-11, 21-17)

Sergiu Rodină, Valentin Hupoiu

 

Finala feminină
(F) Adina Stanciu + Ioana Ordeanu – Cătălina Bosuioc + Roxana Haidu 2 – 0

Ioana Ordean, Adina Stanciu

 

Turneul a fost organizat naiv de firma Brizo din Iași pe malul lacului de acumulare Aroneanu (2-5 sep). Organizarea a fost cu toate problemele din manualul de probleme: lipsă arbitri de linie, transmisiuni video de calitate proastă, sunet prost și decalat, tabelă primitivă din secolul 20, niciun fel de informații pe ecran despre cine joacă. Acu… să fim serioși, la cei 10 videospectatori… Adică și reclama a fost foarte slabă.
N-am mai pomenit să fie barieră între teren și tribune. Decât la sala din Miroslava! Plasa de sârmă a dat impresia de… „SÂRMĂ!”, iar jucătorii s-au simțit ca în cușcă. Alte aspecte ale organizării au fost mult mai bune decât la turneul lui Ifrim Kumluk, ca de exemplu calitatea nisipului apreciată de jucători.
La acest turneu, Iașii n-au avut niciun reprezentant în concurs!

Cum tuta de la FRV nu scrie nimic despre voleiul pe nisip pe situl oficial, să vă dăm noi niște informații:

A fost unul din cele 5 turnee din circuitul național de seniori. După fiecare turneu, jucătorii primesc puncte, iar primele locuri primesc și premii în bani. La Iași premiile au fost în valoare de 4200 euro.
Anul acesta mai este un turneu la Sibiu (16-19 sep).
Nu știm dacă, după cele 5 turnee, se dau titluri de campioni naționali.

Finalele au fost transmise de TVR Iași și TVR 3, cu înghesuiții Vasâli Arhire și Cătălin Știrbu în chip de comentatori. Ș-o avut aiștia un acșent di moldoveni, nu din ăla fin di la oraș, ci din ăla cu limba lichitâ, ca di țărănoi di la crâșma satulu’. 😂 Orice „e” a fost „ie” și orice „o” a fost „uo”!

Penibilul Arhire, cică director al TVR Iași (ce comic! ce trist!), turna perle după perle:

– … într-un cadrul deosebit.
– E o demonstrație de oikbord! [„wakeboard”?]
– Setul 2 pornește de la 0-0! 😂
Milea și Dumitru sunt sportivele care au câștigat medalia de bronz de la CSM Reșița.
– Cele 4 zile de volei pe plajă [volei DE plajă, incultule de director!] au fost o bună propagandă pentru voleiul de acest gen. [hă?]
– Prima întâlnire [a lui Hupoiu cu Rodină] a fost providențială! [cum a fost, bre directore??]

Celălalt înghesuit, Știrbu, îl tot dăscălea pe Arhire, ca la crâșmă, cum că sportul se numește „bici volei”. Ei, dacă așa a auzit el la cârciumă… 😊 Și ăsta cu specialitatea moldovenească perle-n brâu (cu mare brânză):

– Probabil Haidu și Bosuioc și-au epuizat puțin energia în meciul de ieri. 😊
– Campionii de anul acesta al turneului de bici volei. [e mai tare decât Șelăreasa la gramatică!]

Apoi îi dădea legătura (di pintrujăl) lui Arhire pentru fleș-interviuri și apărea în cadru burdihanul lui Arhire.

Unul dintre intervievați a fost marele arbitru orădeano-blăjeano-vișănel Paul Szabo Alexi, care a debitat prostia că „Bicivoleiul e cel mai popular sport olimpic”! De unde ai mai scos-o, bre? De unde o fi scos-o și Hambasadoreasa Pîrv pe aia că „voleiu este cel mai de echipă sport”? 😂 Din colecția de clișee ale proștilor.

Am mai văzut la teveu că Adina Stanciu era plină de julituri și de vânătăi. Cu mai multă atenție am descoperit că alea erau… tatooaje, bre! Foarte frumoase, foarte elegante. Foarte greu de scos mai târziu.

Și la premiere nu se putea să nu pună organizatorii maneaua cu uiardăcempions

Comentezi?