Astazi as vrea sa comentam noul regulament al FRVolei pentru cadeti si juniori, asa…

Astazi as vrea sa comentam noul regulament al FRVolei pentru cadeti si juniori, asa cum a fost el prezentat la sedinta din data de 28.06.2016:
“CADETI si JUNIORI:
– se pastreaza conditia numarului sportivilor de varsta in teren;
– se pastreaza conditia sportivilor cu talie, cu amendamentul ca echipa care va folosi doi sau mai multi sportivi cu talie, pe durata intregului meci, va primi o bonificatie de un punct/meci jucat in aceste conditii;
– turneele finale se vor desfasura cu sase echipe pe durata a cinci zile, in sistemul fiecare cu fiecare;
– sistemul de calificare la turneul final este urmatorul: patru serii cu cate 4/6 echipe, din care se califica prima clasata, locurile 2 si 3 din fiecare serie formand alte doua grupe din care se vor califica locurile 1;
– la finalul anului competitional 2016-2017, jucatoarele nascute in anii 1998 si 1999 vor termina junioratul;
– echipele au datoria de a incarca pe platforma (cloud.frvolei.ro) F.R.V., pana la data de 01.09.2016, numele jucatorilor, data de nastere, talia si categoria la care acestia vor evolua”.
Asadar, numarul de sportivi de varsta in teren, respectiv trei precum si talia se pastreaza.In acest fel, FRVolei continua sa nu tina cont de Hotărârea nr.72/03.02.2015 a Consiliul Național pentru Combatearea Discriminării care stabileste faptul ca varsta si talia constituie discriminare.Faptul ca FRVolei introduce “discriminarea pozitiva”, in sensul ca echipele care joaca cu doi jucatori cu talie primesc un punct in plus la fiecare meci, nu schimba cu nimic datele problemei.Legat de acest aspect as vrea sa fac cateva observatii.Se precizeaza in comunicat faptul ca la turneele finale se va juca in sistem fiecare cu fiecare dar nu se precizeaza ce se intampla daca o echipa nu indeplineste conditia de talie si varsta.Sa presupunem varianta 1 in care, pentru talie, singurul amendament ar fi punctul primit in plus pentru doi sau mai multi jucatori cu talie in teren si sa presupunem ca la turneul final de sase ar exista doar o echipa, sa o numim T, cu doua talii in teren si sa presupunem ca toate meciurile s-ar incheia cu 3-2, echipa T obtinand o singura victorie cu 3-2 si pierzand celelalte 4 meciuri cu 3-2, terminand intr-un clasament normal pe locul 5.In urma “bonificatiei de talie”, echipa T va primi 5 puncte suplimentare si va deveni, ati ghicit, campioana Romaniei.Sa presupunem si varianta 2 in care echipa T este singura cu doua talii si ar termina intr-un clasament normal pe locul al doilea, pierzand meciul cu echipa de pe locul 1, iar rezultatele din toate meciurile disputate in cadrul turneului ar fi 3-0 sau 3-1.Ei bine, echipa de pe locul al doilea, ar deveni campioana Romaniei datorita acestor puncte primite in plus la fiecare partida.Ce am prezentat eu mai sus sunt doar cateva situatii care pot sa apara, sa fiti siguri ca in grupele de calificare sau la turneul semifinal pot exista mult mai multe probleme de acest gen.Intrebarea logica este daca aceasta bonificatie pentru doua talii in teren nu reprezinta o discriminare si mai mare decat cele pe care le-a facut FRVolei pana acum.Ce vina are un jucator de juniori pentru faptul ca natura nu l-a inzestat cu cativa centimetrii in plus? Sau, si mai grav, ce vina avem noi pentru faptul ca suntem contemporani cu Visan&Co?

8 thoughts on “Astazi as vrea sa comentam noul regulament al FRVolei pentru cadeti si juniori, asa…

 1. Dacă vișăneii vor aplica deciziile lor așa, punctul suplimentar e prostesc, dar nu chiar așa de primejdios.
  1. Echipa care va avea talie în 5 meciuri, ar porni cu un avantaj de 5 puncte.
  2. Putem presupune că nu va fi doar o echipă în așa situație, ci poate majoritatea.
  Ar fi dezavantajate doar echipele care nu au talie (1-2) și care, practic, ar juca de distracție.
  Acest bonus trebuie gîndit de oameni care înțeleg ce-i ăla un sistem, care știu să analizeze și să facă teste și simulări. Nu e cazul cu vișăneii noștri.
  Bonusul trebuie să depindă și de numărul de meciuri din grupa respectivă. La un turneul final de 6 echipe, eu cred că un bonus rezonabil ar fi cam de 0,4 pct pe meci. Astfel, o echipă cu talie ar fi recompensată cu 2 pct pe turneu, valoare care încă dă ceva șanse la un loc frumtaș și echipelor fără talie.

 2. Cred ca a fost o decizie prost gandita.Nu poti sa iei hotarari legate de volei daca nu ai stat nici o secunda pe banca, ca si antrenor.

 3. Cum să nu poți? Uite cum a luat NASA decizii despre expedițiile pe Lună fără să fi pus decidenții piciorul pe Lună! Ideea care s-a mai vehiculat că președinte al FRV trebuie să fie un antrenor sau un jucător e pură imbecilitate. Te duci acolo cu intelect avansat ca să administrezi un sistem și nu ca să antrenezi sau să joci! 😉

 4. Si nu este pacat de munca unor copii care au ca singura “vina” dragostea fata de sport, respectiv fata de volei?

 5. Este păcat că e bătaie de joc față de munca tuturora din volei. Cu excepția celor din volei care-și bat joc de propria lor meserie.

 6. Nu cred ca generatia 1999 poate fi scoasa dupa bunul plac al conducerii FRVolei.Este un abuz si nu cred ca parintii vor accepta acest lucru.

Comentezi?