DIVA (M) 2024 E1.19r | Meciul etapei * Trei iranieni fruntași * Stancu gavarește prea repede * îNȘelaru nu fu beat! 😊

magnolia.ro/

 

Rapid București – Arcada Galați 3 – 0 (25-17, 29-27, 30-28)
Spectatori: 400

În primul set al unui meci frumos, deși rapidiștii au avut o eficiență a atacului clar mai bună, nu de aici au câștigat, ci din puncte ciupite la fiecare capitol. Așa s-a adunat diferența de 8p.
În setul 2 jocul s-a egalizat și au contat doar 2 greșeli neforțate ale gălățenilor, pe care le-au făcut în plus față de gazde. Setul 3 a fost și mai disputat, gălățenii având vreo 5 mingi de set, dar Rapidul s-a ținut tare și a încheiat meciul cu 3p la rând.

Într-un meci în care ambele echipe și-au respectat valoarea, a pierdut Arcada pentru că nu a avut un om de făcut puncte. Antrenorul Sergiu Stancu a crezut că face o treabă bună înlocuindu-l pe opusul Aaro Nikula, dar Theo Lopes a jucat mult mai prost. În ansamblu, Arcada a făcut mai multe greșeli neforțate.

ottobroker.ro

Cel mai bun jucător, cele mai multe blocaje punctate: Aliasghar Mujarad (#15 central Rapid), 13p, 55%, 6 blocaje
Cel mai bun de la Arcada: Javad Karimisouchelmaei (#14 coordonator)
Cel mai bun marcator, cel mai eficient atac: Amir Ghafour (#10 opus Rapid), 23p, 56%:
Cea mai bună recepție: Roland Gergye (#8 extremă Arcada)
Cel mai slab jucător: Theo Lopes (#11 opus Arcada)

creditfix.ro

Scriam cândva despre indicațiile date de antrenorii români în timpii de întrerupere, comparativ cu cei străini. Cum era Florin Grapă: jumătate din timpul de întrerupere făcea grimase, apoi zicea ceva gen „hai… vreau o preluare bună”. În timp ce lui Karch Kiraly îi turuie gura dând indicații fiecărei jucătoare. Și lui Stancu îi turuire gura, chiar cu indicații bune, numai că, să fim serioși, ce înțeleg jucătorii din engleza lui (cât de cât acceptabilă)? Câteva cuvinte izolate. Debitul ăsta verbal merge la națională, dar la echipa de club săracii jucători nu se aleg cu mare lucru din indicații.

Iar dacă vi s-a părut că îNȘelaru (cu greșelile lui obișnuite) a venit azi beat la „servici”, să știți că comentariul lui defazat, chiar a fost defazat la propriu. E foarte greu de imaginat cum au reușit tâmpiții din TVR să transmită sunetul cu un decalaj de cam 3 secunde după imagine! 😄 De aia v-a părut că omul comentează de pe pereți și percutează greu, dar aici n-a fost vina lui.

Comentezi?