# **DUȚĂ** PREȘEDINTE! :D * *STRUCTURLI ** DOSARUL **GHIULANGIULUI **DUBLU ILEGAL! * ATÂTA DE…

# **DUȚĂ** PREȘEDINTE! :D * *STRUCTURLI ** DOSARUL **GHIULANGIULUI **DUBLU ILEGAL! * ATÂTA DE…

# **DUȚĂ** PREȘEDINTE! 😀 * *STRUCTURLI ** DOSARUL **GHIULANGIULUI **DUBLU ILEGAL! * ATÂTA DE PROȘTI

Ziceam că candidatura lui **Vișan Cucu Ghiulangiul** trebuie anulată (chiar este nulă) pentru că gândacul de bucătărie **a afectat grav imaginea federației**, nu numai prin scandalurile de presă din ultimele luni, ci și prin întreaga lui ședere la cârma federației.

Dar nu e singura prevedere statutară pe care **Ghiulică** a băgat-o în Statut ca să scape de unii contracandidați puternici și care prevedere s-a întors chiar împotriva lui! Tot împotriva lui se întoarce și cealaltă născocire a lui și a lui **Dîrlan**, tot din cuprinsul **art 81.1** din Statut, despre candidați:

*- pentru funcția de președinte trebuie să aibă o activitate de **minim 10 ani în structurile afiliate** FRV.*

Ca să pricepeți semnificația juridică a acestei prevederi, trebuie să știți că în anul 2000 a fost adoptată Legea 69 (a educației fizice și sportului). Din acel moment au fost definite **structurile sportive**, INCLUSIV FEDERAȚIILE SPORTIVE, și s-a creat cadrul legal prin care acestea au putut deveni persoane juridice „de tip nou”.

Astfel, Federația Română de Volei ACTUALĂ a luat ființă legal în **2002**, odată cu certificarea oficială din Registrul Sportiv, prin **Numărul de Identificare B/C/00017/2002**. Chiar dacă istoric și informal, FRV merge înapoi în timp până în 1931, în mod strict legal, actuala entitate, actuala persoană juridică există din 2002. Anterioara FRV era altă mâncare de pește, era subordonată Ministerului Sportului (sau echivalentului), avea alt tip de organizare, de raporturi cu cluburile. La **28.11.2001**, fosta FRV s-a „reorganizat” și a adoptat Statutul nou, care să fie în concordanță cu Legea 69/2000, dar au mai trecut niște luni până când noua FRV a primit certificatul cu Numărul de Identificare menționat.

În același timp, toate asociațiile și cluburile sportive au început să funcționează după noua lege din 2000. Asta înseamnă că nu se poate vorbi de **structuri sportive AFILIATE**, decât de cele afiliate legal începând cu anul 2000. Ce a fost înainte de 2000 nu corespunde juridic exprimării „structurile afiliate FRV”.

Dacă am lămurit asta, constatăm că doar candidatul **Duță** îndeplinește condiția din Statut! Și asta doar presupunem, pentru că nu-i știm activitatea profesională în detaliu.

**NICIUNUL din ceilalți candidați la funcția de președinte nu mai îndeplinește condiția!**
(vezi TABELUL din ***FOTO***).

Ar putea exista unii proști care să sară în sus: *Păi **Vișan** a fost președintele federației 16 ani! Plus alte funcții în federație!*

Da, dar federația **nu este** așa cum scrie prevederea din Statut cuvânt cu cuvânt **„structură afiliată FRV”**!
Federația însăși este entitatea la care structurile sportive menționate s-au afiliat!
Deci **Ghiulangiul** s-a împușcat singur în cap prin acest text din Statut. ATÂTA DE PROST E!

Acum, Adunarea Generală trebuie să ia act de aceste ilegalități, de aceste dosare, care, după litera Statutului, sunt **invalide**. Dacă nimeni din AG nu ridică problema legalității și nici reprezentantul MTS, atunci AG va fi anulată în justiție. Iar voi, delegații, ați făcut un drum la București degeaba!

În esență, prevederea asta din Statut, cu 10 ani în structurile afiliate, e atât de imbecilă! Adică șoferul de la Blaj (presupunând că a făcut și facultate la Spiru!) poate candida la funcția de președinte al FRV, dar alde **Țiriac** nu!

Comentezi?