Ne vizitează azi unul dintre cele mai serioase cluburi de volei feminin din țară.…

Ne vizitează azi unul dintre cele mai serioase cluburi de volei feminin din țară.…
aqualine.ro/

Ne vizitează azi unul dintre cele mai serioase cluburi de volei feminin din țară. Deși nu are forța de a se lupta pentru primul loc, CSU Medicina CSȘ Tg Mș are o activitate demnă de toată lauda. FRV și MECTS au înființat un Centru de Excelență pentru voleiul feminin la Blaj, dar adevăratul centru este la Tg Mș. (Întrebați-vă cam cîte jucătoare blăjence sînt în echipa Alba Blaj. Zero!) Fiind club al unei entități universitare, este condus, evident, de OAMENI CU CARTE, CU INTELECT. Activitarea lui este intensă la toate nivelurile, atrăgînd talente din toată Transilvania (Toplița, Brașov, Baia Mare, Sibiu…). Credeam că n-o să-mi ajungă spațiul pe pagină ca să le listez pe toate cele 20 de componente ale lotului lor de A1. Sigur că ele merg în deplasări și joacă într-un fel de rotație. Jucătoarele mai tinere (junioare) cînd nu joacă în A1, joacă în A2 sau la junioare. Și asta cu rezultate excelente.

Inclusiv antrenorul bulgar, Atanas Petrov, e un om tînăr și cu intelect, care – ce să vezi? – a proiectat și coordonat realizarea sitului de Internet al clubului (http://www.csutgm.com/). Hai să comparăm asta cu faptul că, aproape de jumătatea stagiunii, Stîngâșinși n-a putut măcar să facă o poză echipei! Aproape de jumătatea stagiunii, echipa noastră încă nu are echipamentul nou!

ottobroker.ro

Hai să comparăm clubul mureșean cu cele 2 entități ieșene, care n-au fost în stare măcar să înscrie o echipă de junioare în campionat. În consecință, să comparăm cum arată viitorul voleibalistic al celor 2 orașe. La Tîrgu Mureș e buluceală, la Iași abia dacă ghicim o junioară care s-ar putea să evolueze destul încît să ajungă la echipa mare peste 3-4 ani.

Partida de azi e deschisă oricărui rezultat. Medicina a pierdut jucătoare valoroase din stagiunea trecută, dar s-a reîmprospătat, că a avut de unde. Penicilina s-a întărit și, chiar cu lotul de anul trecut, a învins pe teren propriu, cam tot la vreme de noiembrie. Penicilina e capabilă să facă un 3–0, 3–1. Problema e: cît de serios va aborda acest meci din Cupa României. Multe cluburi n-au nici un interes pentru Cupă și joacă doar ca să bifeze o acțiune. Am fost informat de la Tg Mș că Medicina va lua în serios partida de azi. În lipsa altor informații discrete, nu putem prevedea rezultatul final. Orice scor e posibil, doar în funcție de seriozitatea Penicilinei.

klap.ro

(Să comparăm și calitatea publicului celor 2 echipe? În timp ce noi avem nevoie de un apel pentru a stopa manifestările primitive ale unei părți a publicului (vreo 10%, dar foarte zgomotos), la Tg Mș se zice că e public ca la operă. Bravo lor!)Official web site of CSU Medicina Volleyball Club Targu Mures, Romania

9 thoughts on “Ne vizitează azi unul dintre cele mai serioase cluburi de volei feminin din țară.…

 1. Fapt divers: Cele 2 jucătoare sîrbe de la Medicina – Olivera Medić (nr 9) și Sofija Medić (nr 5) –, deși au același nume de familie, aceeași înălțime și s-au născut la mică diferență de date, nu sînt înrudite. De remarcat și legătura dintre numele lor de familie și numele clubului 🙂

 2. Succes ambelor echipe!!! Dar v-as intreba cam cate echipe au luat campionatul cu jucătoare autohtone??? Si de ce blamati o echipa cand nu cunoasteti pe nimeni de acolo?

 3. Nu e foarte clar unde bați (și pe cine) 🙂 Pe cine am blamat?
  Iar asta cu „cunoscutul” e la nivel de adolescență. Adică să nu-l blamez pe Hitler pentru că nu l-am „cunoscut”? :))
  Ce gîndire e asta??

 4. Cu va deranjează faptul ca nu sunt la echipa jucatoare din Blaj? La 20000 de locuitori ? Care e rata selectiei??? Voi cati locuitori raportat la valoarea jucatoarelor???

 5. Am făcut comentarii rezonabile.
  1. Trebuie să deranjeze pe oricine cînd în echipa orașului X nu e nici un jucător din orașul X. Se cheamă pur mercenariat.
  2. A fost destul de clară critica la adresa Iașilor, care au 2 cluburi conduse de minți înguste.
  3. Dacă le cunosc oarecum pe Adina și pe Ivana, am voie să critic? 😉
  De ce cred unii că grupurile de volei de pe FB trebuie să fie niște altare de adorație? Voleiul românesc este în mare suferință și trebuie analizat și căutate soluții de reanimare.

 6. Nu e vb de nici o adoratie…am citit cu plăcere cam tot ce ați postat !!! Intrebarea mea era ‘ Cu ce deranjează Blajul? ‘

Comentezi?