ORDINUL FÂSS AL MINISTRULUI FLEOȘC (FLȌSK) * Ep 2. Consecințe * Treaba cu „discriminarea” * Cum stau echipele de volei

 

(continuă de aici)

Un alt maghiar, Asztalos, șeful nenorocit al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a sărit și el ca proasta din baie, alăturându-se proștilor care au considerat acest ordin ca pe o discriminare. Incompetentul Asztalos se pare că nu cunoaște nici măcar legea după care funcționează CNCD! 😊 Există un articol, tot inspirat de legislația UE, care zice:

Art 2 din Ordonanța 137/2000
(3) ) Sunt discriminatorii, potrivit prezentei ordonanțe, prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajează anumite persoane, pe baza criteriilor prevăzute la alin. (1), față de alte persoane, în afara cazului în care aceste prevederi, criterii sau practici sunt justificate obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acelui scop sunt adecvate și necesare.

Pe baza acestui articol, pe care avocatul prost al FRV n-a știut să-l invoce, a fost respinsă în instanță și decizia CNCD, care inițial îi dăduse câștig de cauză lui Limbosu de la Blaj. Vă amintiți că Limbosu a reclamat la CNCD prevederea FRV ca, în teren, fiecare echipă să aibă cel puțin 2 români. Această prevedere „pan-europeană” de mai sus a permis și în alte țări (alte federații, alte sporturi) stabilirea unui minim de jucători neaoși prezenți în lot sau pe teren.

Totuși, dacă citim ordinul cu atenție, nu ca analfabeții funcțional, nu există nici măcar o nuanță de discriminare față de jucătorii străini. Odată ce (în volei) o echipă are cel puțin 5 români, poate angaja 100 de jucători străini. 😊

Încă o belea din ordinul tâmpit e legată de cuvântul „român”. Legea nu se aplică după intuiție. Degeaba intuim noi că Flȍsk Novak a intenționat să zică „jucători care sunt cetățeni români”, dacă nu e specificat în articole. Dacă scrii în articol ca un prost doar „români”, atunci pot fi incluși aici și românii care sunt cetățeni ai altor stare (de exemplu, pupăza Alexandra Botezat, româncă de cetățenie italiană) sau pot fi excluși cetățeni români de alte etnii (maghiari, chinezi, țigaromi etc).

Cu speranța că am lămurit tâmpenia juridică a lui Novak, să concluzionăm că, referitor la volei, conform aritmeticii articolului discutat, o echipă trebuie să aibă în lotul cu care participă la o competiție, cel puțin 5 jucători [cetățeni] români (?), adică cel puțin 40% din cei care ar putea evolua în teren pe parcursul unui meci. Nu rezultă din articol obligativitatea de a folosi români în teren.

Dacă ne uităm la loturile echipelor, în măsura în care au fost deja dezvăluite, vedem că mai multe echipe încă nu au minim 5 români în lot: Blabla Blaj, Rapid (F), CSM Târgoviște, FC Argeș, SCM U Craiova (M), Steaua…

Comentezi?