Calificările Europene pt CM 2018 (F) : România virtual pe locul 15 Dacă amestecăm…

aqualine.ro/

Calificările Europene pt CM 2018 (F) : România virtual pe locul 15

Dacă amestecăm grupele și facem un clasament de ansamblu, RO (F) iese pe locul 15 în Europa. Nu e oficial, punctele pentru CM se vor acorda peste vreun an, iar în septembrie vor veni punctele pentru CE. Nu e bine, dar nici foarte rău, dacă ne gîndim că RO s-a mișcat în ultimii ani în clasamentul european real între locurile 13–16. Am reușit în această primăvară să învingem măcar echipele Muntenegrului (M+F), ambele clasate mai sus, dar, cel puțin la feminin, au avut jucătoare foarte tinere, majoritatea debutante. În unele țări (mari cît județul Bacău) există oameni care se gîndesc la viitor, nu slugi directoare care votează prostește pentru număr nelimitat de străini și pentru un sistem competițional imbecil.

Mătușa Mădă, antrenoarea venită din divizia a 12a italiană, nu are mare vină. Nu ea s-a cerut la lotul național și, dacă vrem să fim corecți, nu a „egalat“ performanța marelui antrenor Guvernatorul Bogdănel, care ne-a adus anul trecut (în Liga Europeană) cea mai rușinoasă participare a RO la vreo competiție inter-țări din toate timpurile.

Cel mai bun compartiment, și competitiv la nivel internațional, rămîne cel al centrilor. Onyejekwe (care se îndreaptă spre a fi voleibalista română a anului), Iancu și Petra (cît a jucat) au făcut treabă bună și au adus puncte mai multe decît atacantele de profesie. Pare a fi și o tendință modernă, potrivit căreia termenul de „middle blocker“ își pierde justificarea. Centrii devin tot mai atacanți, și chiar foarte eficienți.

klap.ro

Cazacu a fost tot cu plus, mai ales la recepție, dar mai puțin în atac.
Noua și tînăra vedetă, Ariana Pîrv, a arătat o energie neobișnuită pentru o voleibalistă română și atitudine de luptătoare, dar, din păcate, mai are de lucrat la eficiență, la precizie, la îndemînare.

ottobroker.ro

Restul echipei (celelalte compartimente) a (au) jucat slab. Probabil nu conștientizează importanța ocaziilor puține de a juca în echipa națională și sînt puternic drogate de stilul românesc (vișănesc) de volei, în care 6 luni pe an avem pauză de dormit. Iar în celelalte 6 luni, ne reamintim cam cum se joacă voleiul.

S-a văzut iar imbecilitatea votului pentru număr de jucătoare străine nelimitat, pentru că nu am avut de unde să adunăm jucătoare la națională, majoritatea fiind rezerve pe durata campionatului. Asta este o mare rușine, să te prezinți afară cu un lot național de rezerve.

Am început ciclul olimpic cu stîngul, dar se știe deja că Ghiță Bombiță nu mai are ciclu de mulți ani.
Fi-i-ar menopauza de rîs!

Comentezi?