PRIMA EDIȚIE A LIGII NAȚIUNILOR ÎNCEPE MÎINE Mîine (15) începe prima ediție a Ligii…

aqualine.ro/

PRIMA EDIȚIE A LIGII NAȚIUNILOR ÎNCEPE MÎINE

Mîine (15) începe prima ediție a Ligii Națiunilor, cea care înlocuiește cele 2 competiții anuale: Liga Mondială (M) și Marele Premiu Mondial (F) .

Pentru fiecare sex vor fi 16 echipe: 12 de bază (nu retrogradează) și 4 care se vor schimba anual (promovare/retrogradare). Altfel, sistemul de joc este asemănător: 4 grupe variabile săptămînal, care joacă pe diferite continente și un turneu final.

Fiecare națională se înregistrează cu cîte un lot lărgit de 21 jucători, dintre care declară 14 jucători înainte de fiecare turneul săptămînal.

bijubox.ro

În această ligă se poate promova trecînd de competiții continentale, precum este Liga Europeană. RO lui Ghiță, ce să vezi?, nu participă la Liga Europeană nici în 2018 (nici M nici F), ceea ce înseamnă că ne vom mai prăbuși niște locuri în ierarhia europeană. Bine că poate Kosovo!
Dacă începem anul viitor cu Liga Europeană de Argint, în cel mai optimist scenariu ne gîndim la Liga Națiunilor abia pentru 2021!

ottobroker.ro

Bun, am glumit! 🙂 Slujitorii din fereviș niciodată nu se vor gîndi la JO, la Campionatul Mondial sau la Liga Națiunilor. Ei se bucură la nivel de cadete!

Cîte 8 meciuri tari pe zi, pentru cine găsește timp… La rubrica Evenimente (Events) găsiți sugestii de meciuri de văzut cu orele de început. Poate găsim și surse video. Probabil FIVB va transmite meciurile pe canalul ei de Youtube ca anul trecut.

Hai Thailanda! 😀

Comentezi?