2020 | VOLEIBALISTUL ANULUI * VOLEIBALISTA ANULUI * VOLEIBALIȘTI ROMÂNI DE VÂRF

aqualine.ro/

 

Până anul trecut inclusiv, titlurile acestea erau date de Ghiță Ghiulangiul mai mult după simpatii și ochiometric. Pe locurile 1 și 2 erau obligatoriu iubiții lui Ghiță Bombiță: LeLică și Cristian Bartha. Dragoste reciprocă. 😉 O federație normală la cap ar fi luat în considerare activitatea sportivilor în primul rând la echipa națională, apoi în cupele europene și la urmă în campionat/cupă (cele naționale sau cele ale altor țări). Și toate acestea pe analize statistice amănunțite.

Anul trecut, la feminin (unde mai avem o idee cât de cât), ferevișul a declarat-o ca voleibalistă a anului pe centrala Nneka Onyejekwe, în timp ce, de departe, izbitor, titlul i se cuvenea centralei Diana Balintoni. Aceasta n-a ajuns nici măcar în primii zece pe 2019! Pentru că cârpacii din fereviș nu luau în considerare activitatea propriu-zisă, ci, de exemplu, un răspuns potențial la întrebarea „Pe cine ai vrea să recrutezi în echipa ta?” Sigur că Onyejekwe era o opțiune de dorit, dar titlul anual se referă la ce ai făcut concret, nu la ce ai putea face.

Acum, la final de 2020, noua conducere a FRV a anunțat:

Voleibalistul anului: Robert Aciobăniței (extremă AS Cannes)

Voleibalista anului: Alexia Căruțașu (opusă Yeșilyurt)

Antrenorul anului: Marius Macarie (lotul național Sub-17)

Cu toată dorința de a-i contrazice pe proștii din federație, o analiză sumară ne face să nu avem multe de reproșat în acest an rău, perturbat de carcalac.

vivacredit.ro

Echipele naționale de seniori n-au avut niciun meci, deci nu avem ce analiza din acest punct de vedere.

În cupele europene, la masculin, am avut o participare slabă, ca de obicei. S-au remarcat, dar foarte firav, fie în partea 19/20, fie în partea 20/21, Marian Bala (extremă Arcada), Răzvan Mihalcea (central Dinamo), Gabriel Cherbeleață (opus VM Zalău/ Dinamo), Silviu Suson (extremă SCM U Craiova), Laurențiu Lică (opus SCM U Craiova). Aciobăniței a jucat doar în partea 20/21 și nu strălucit, deci la acest capitol pierde „puncte”.

La feminin, tot așa lipsit de consistență: Ioana Baciu (opusă Blabla Blaj), Rodica Buterez (extremă CSM Târgoviște), Denisa Rogojinaru (extremă/opusă Știința Bacău/ Rapid), Andreea Petra (centrală CSM Lugoj/ CS Medgidia).

În campionatul masculin s-au remarcat în plus: Bogdan Ene (extremă Gloria Buzău/ Al Ibtisam), Tudor Magdaș (central Unirea Dej).

În campionatul feminin s-au mai remarcat: Nneka Onyejekwe (centrală Dinamo), Adriana Matei (extremă CS Medgidia), Loredana Filipaș (opusă CSO Voluntari), Diana Calotă (coordonatoare CSMT). Onyejekwe a pierdut „puncte” neparticipând la cupele europene. Alexia Căruțașu a avut o revoluție bunicică în campionatul turcesc 19/20, dar mai bună în 20/21.

Sportivii și sportivele menționați/-te mai sus sunt ceea ce a oferit voleiul românesc mai bun în 2020. Unul din ei și una din ele sigur sunt voleibalistul și voleibalista anului 2020. O analiză riguroasă cu fișiere Excel ar putea duce la alte rezultate, dar pentru asta trebuie să plătiți, cojocăreilor.

Observăm că favorita blogului Volei România din 2019, Diana Balintoni, a căzut dramatic în valoare în 2020. Iar Rareș Bălean, deși popularizat de Contabilul Constantinescu și deși la o echipă puternică (VfB Friedrichshafen), e mai mult pe tușă. Împarte cam aceeași poveste cu extrema Adelina Budăi Ungureanu (Cuneo): ambii au plecat în străinătate ca să piardă 2 ani importanți din carieră fie pe banca de rezervă fie la o echipă de mâna a 2a.

Cât despre Macariena, el câștigă prin neprezentare 😉 Am fi o țară cu volei foarte trist, dacă Macariena ar fi cu adevărat antrenor al vreunui an. Dar se zice că e pe drumul cel bun. Și-a dat seama ce fac centralele într-o echipă de volei! 😊

Constatăm că scribul Contabilul Constantinescu a fost luat sub aripa lui Adin-Dva-Tri și scrie pe pagina de FB a FRV ce copie de pe blogul personal. 😉 Cine se aseamănă se adună. Auzi la scrib:

Alexia este una dintre cele mai tinere jucătoare din istoria voleiului românesc care primește acest titlu.”

Păi, bă panaramă de jurnalist, tu care ne fraierești că scrii istoria voleiului românesc (cu capitolele Ghiță Coruptul censurate), câte titluri știi tu că s-au acordat și care și câte sunt alea „cele mai tinere”? Ca să știi și tu, Căruțașu chiar este cea mai tânără, iar acest titlu se acordă doar de câțiva ani, de când am făcut noi zgomot. Au primit titlul până acum: Adina Salaoru, Ioana Baciu, Nneka Onyejekwe. Înainte de 2020, condiția suficientă era să fie din cotețul lui Limbosu de la Blaj.

ottobroker.ro

Iar gramatica ta de prost se asortează foarte bine cu intelectul Profesorului Universital Cojocaru Spirulină. Corect este așa:

Alexia este una dintre cele mai tinere jucătoare din istoria voleiului românesc care primesc (au primit) acest titlu.”

Da, știm că unele fraze sunt prea lungi pentru tine 😉

Comentezi?