Astazi vreau sa prezint parintilor cazul unei handbaliste junioare care a semnat un contract…

Astazi vreau sa prezint parintilor cazul unei handbaliste junioare care a semnat un contract…
aqualine.ro/

Astazi vreau sa prezint parintilor cazul unei handbaliste junioare care a semnat un contract cu FRHandbal pentru a juca la Centrul de Excelenta de la RmValcea iar atunci cand centrul s-a mutat la Brasov a refuzat sa mearga acolo. Parintii au cerut rezilierea contractului dar FRH a refuzat. In final, parintii au dat in judecata FRHandbal si au castigat.Instanta a dispus rezilierea contractului de pregătire sportivă nr. 616/27.06.2012 încheiat între părţi şi a obligat FRH să plătească reclamantei suma de 5.353 lei cu titlu de indemnizaţie lunară neachitată şi suma de 15000 lei reprezentând daune morale.De asemenea instanta a obligat FRH sa plateasca suma de 1.546 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
Asadar, iata ca se poate si ca instanta face dreptate acolo unde federatiile fac abuzuri.Cazul de mai sus se poate regasi si in lumea voleiului, acolo unde cluburile se cred “stapane absolute” asupra unor copii ai caror parinti, din buna intentie, au semnat acorduri de legitimare pana la sfarsitul junioratului.Mi-au fost semnalate cazuri de sportivi juniori, cadeti sau sperante care nu primesc “dezlegarile” din partea cluburilor din motive de cele mai multe ori obscure. Dupa cum vedeti in cele de mai sus, parintii care au dat in judecata FRHandbal au obtinut pe langa plata indemnizatiei si a cheltuielilor de judecata, si daune morale de 15000 lei.
Art. 106 din Statutul FRVolei prevede:
“106.1.Jucătorii membrilor FRV pot fi amatori şi nonamatori.
106.2.Jucătorii amatori sunt cei care, pentru practicarea jocului de volei, nu au relaţii contractuale de muncă cu cluburile sau asociaţiile sportive la care sunt legitimaţi.
106.3.Jucătorii nonamatori sunt cei care, pentru practicarea jocului de volei, încheie, în condiţiile legii, cu cluburile sau asociaţiile sportive la care sunt legitimaţi un contract de muncă pe durată determinată şi obţin licenţa de sportiv profesionist conform Legii 472/2004 art.14 (3).**”
Juniorii, cadetii si sperantele se incadreaza in categoria jucatorilor amatori si intrucat nu au contract de munca cu cluburile nu pot fi “tinuti cu forta” de catre acestea.
In incheiere as vrea sa dau un sfat parintilor ai caror copii sunt in situatia fetitei handbaliste care a castigat procesul cu FRHandbal. Stimati parinti, copiii dumneavoastra nu sunt proprietatea cuiva doar pentru faptul ca ati semnat un acord pentru legitimare. Alegeti pentru copiii dumneavoastra varianta care considerati ca este cea mai potrivita pentru ca anii pierduti nu se mai recupereaza niciodata.Nu va lasati amagiti de “amenintarile” unor antrenori sau conducatori care nu isi doresc decat avantaje proprii.Iar in cazul in care constatati ca vi se pun piedici procedati ca si parintii fetitei de la handbal.Nici un judecator din lumea aceasta nu va “ingradi” dorinta unui copil pentru a evolua la un club sau altul.Sesizati Protectia Copilului precum si celelalte institutii care protejeaza minorii.Si, in final, daca nu reusiti, deschideti un proces in care solicitati neaparat si daune morale.Efortul si suferinta dumneavoastra merita recompensate.




Comentezi?