Bădiii tractoriști care oblăduiesc soarta voleiului românesc se adună marți 23 iunie la sediul…

aqualine.ro/

Bădiii tractoriști care oblăduiesc soarta voleiului românesc se adună marți 23 iunie la sediul federației pentru a face praf iar programul competițional al stagiunii următoare. Predicția mea e că va fi cam așa:
– Va fi prezentat un program prost încropit la o țuică de conducerea federației.
– Vreo 2-3 reprezentanți ai cluburilor, mai destupați la minte, vor încerca să protesteze cerînd modificări.
– Grosul va vota programul prostesc inițial.

Programul competițional va fi la fel de prost ca și în anii trecuți. Printre aspectele proaste se vor regăsi:
– Lipsa de respect față de mulții sportivi care mai și studiază în afara activității sportive. Vor fi programate iar multe etape înaintea și în timpul sesiunii de iarnă. Stimați tractoriști, dacă nu băgați și vreo 3 etape intermediare în ianuarie-februarie, nu veți fi făcut-o destul de lată.
– Cam din același motiv, va fi o lipsă de respect față de public, pe care îl putem presupune a fi în mare parte tînăr și studios și în aceeași situație de sesiune în perioada ianuarie-februarie. (Pe vremuri, în secolul trecut, pînă și grupurile rock evitau perioada sesiunilor, deoarece știau că nu vor avea spectatori. Într-o sesiune de-a mea, am fost la un spectacol cu Mircea Vintilă și cu alți folkiști, prost programat. În sala Casei Sindicatelor am fost 20 de spectatori.)
– Tot lipsă de respect față de public e înghesuirea campionatului în 7 luni pe an, ducînd la alte 5 luni de „secetă”, în timp ce programul competițional la fotbal este august-mai (10 luni).
– Lipsă de respect față de echipele românești din cupele europene. Chiar dacă majoritatea nu trec de decembrie-ianuarie, e foarte prostesc să înghesui 11 etape de campionat (turul) plus etape de Cupa României plus etape de cupe europene în 2 luni jumătate (oct – dec), cînd ai o rezervă de 5 luni pe an. Frecvența necugetată a meciurilor este unul dintre motivele care au uzat fizic Știința Bacău de a ratat finalul campionatului.

Sugestii, pe care nu le va aplica nimeni:
– Evitarea a cît mai multor date de calendar în perioada 15 ianuarie – 28 februarie, chiar cu riscul de a nu avea o separare clară între tur și retur. Sigur, n-ar fi rezonabil să se facă o pauză de 2 luni jumătate între tur și retur, dar s-ar putea rări etapele.
– Folosirea mai intensă a celei de-a 2a jumătăți a lui septembrie și a lunilor aprilie și mai.
– În altă ordine de idei, găsirea unei soluții pentru înmulțirea meciurilor din Divizia A2. Nu se poate face performanță cu 8-10 meciuri pe an. Și amatorii care se adună sîmbătă seara într-o sală fac mai multe meciuri pe an. O variantă ar fi dublarea turului și a returului (ceva de genul 2 tururi, 2 retururi). Sigur că asta ar duce la o creștere a cheltuielilor, dar am putea să nu jucăm deloc și am face mari economii.

ottobroker.ro

Pînă la urmă, nu poate să iasă nimic bun dintr-o structură dominată de cîrpaci agramați. Uitați hal de anunț oficial afișat pe situl federației:

bijubox.ro

„In data de 23.06 2015 ora 11.00 va avea loc sedinta cu reprezentantii echipelor de divizia A1 masculin si feminin pentru stabilirea programului Campionatului National 2015/2016 si a Cupei Romaniei.”

Corect: „al Cupei României” (programul). Ca să nu mai vorbim de lipsa ageamie a diacriticelor dintr-un comunicat oficial.

Comentezi?