Marea întîlnire * 1000 euro pentru 2 bilete la meci * Smash! Este ciudat,…

Marea întîlnire * 1000 euro pentru 2 bilete la meci * Smash! Este ciudat,…

Marea întîlnire * 1000 euro pentru 2 bilete la meci * Smash!

Este ciudat, poate și stînjenitor, să știi că ai o sosie. Un exemplu legat de volei este Zoran Terzić, care îl are ca sosie (sau invers!) pe comicul englez Hugh Dennis, deși niciunul dintre ei nu știe, e o descoperire de-a mea.

Și mai ciudat este cînd te întîlnești cu sosia ta, așa cum se va întîmpla deseară cu Adina Salaoru (Alba Blaj)! De mai bine de un an am remarcat în meciurile internaționale că există o voleibalistă, care, privită din anume unghiuri și cu oarecare toleranță, arată mult ca Adina. Este vorba de belgianca Britt Herbots. Nu e vorba numai de o asemănare fizică, ci și în mișcare și în joc. Stilul de a servi este asemănător, iar posturile sînt identice: ambele sînt extreme! Diferența ar fi la dinamică. Britt este semnificativ mai dinamică, cu mișcări mai extinse.

Mă tot întrebam cînd va veni momentul să se confrunte cele două pe teren pentru prima dată, iar acest moment va fi peste cîteva ore (Liga Campionilor). Britt Herbots face parte din echipa ASPTT Mulhouse și în ultimul meci din campionat a fost cea mai bună marcatoare a echipei. La numai 17 ani, Britt juca deja (ocazional) în naționala Belgiei. Acum are 18 ani și un viitor frumos în sportul pe care-l practică.
—–

Într-o notă mai neplăcută, mă întreb dacă iar o să-l vedem rînjindu-și strungăreața pe ecran pe Valică Rotărică Primărică Golănică de la Blaj. …Dacă iar o să spargă 1000 de euro ca să vadă meciul cu fiică-sa la fața locului. Desigur, din salariul de primar. Sau poate se distrează pe banii statului?
—–

Știința Bacău nu va avea meci ușor în Elveția cu Sm’Aesch Pfeffingen (cupa Confruntării). Numele ciudat al echipei adverse este un leșinat joc de cuvinte menit să ajungă la „Smash“, verbul englezesc pentru „a face țăndări“. Este un club născut prin fuziunea a 2 cluburi, unul din Aesch și unul din Pfeffingen, care, practic, sînt 2 sate de lîngă Basel. Echipa vine la meciul cu Știința, după o frumoasă și entuziasmantă victorie (a 2a din acest campionat) contra lui Voléro, care o menține pe primul loc în clasament. Și asta fără vedete.Comentezi?