Și naționala feminină se pregătește pentru Liga de Aur 2023 * Antrenor slăbuț * Lotul și programul

aqualine.ro/

 

Naționala feminină a căzut rău în ultimii câțiva ani. În lume suntem pe locul 37, nu departe de unde eram și acum 5-6 ani. Dar, cu noul sistem de ierarhizare, câteva echipe ne-europene au căzut sub noi, în timp ce unele echipe europene s-au suit deasupra noastră, ceea ce ne-a prăbușit în clasamentul european pe locul 21. Anul aceasta avem șansa să mai urcăm, dar oare suntem în stare?

Spre deosebire de voleiul masculin, în cel feminin, cu toate regulile lui Universitalu Cojocaru Ocolește și ale zăpăcitului de ministru Novak, multe jucătoare române interesante n-au prea prins terenul și au căzut în joc. Unele cluburi perverse și cu bani le-au ademenit pe unele jucătoare mai răsărite, nu cu scopul de a le pune să joace și a le dezvolta, ci cu scopul de a bloca accesul la ele al altor cluburi.

La astea adăugăm și calitatea slabă a antrenorului Naranjo Hernandez (i-ai învățat numele Cojocarule?). Sigur că, relativ, e mai bun decât cei de dinaintea lui, dar nu e chiar ce îi trebuie naționalei. E destul de firav pentru obiectivele delirante ale Proștilor lui Cojocaru din Consiliul Director. Navigând 3 ani pe locurile 3-4 în campionatul Germaniei cu Potsdam? Neimpresionant. Anul ăsta a luat locul 2 și se cară la Galatasaray (locul 6 în Turcia).

Proștii lui Cojocaru au pus zilele astea 1000 de imagini și de videomontaje de la antrenamentele fetelor (nu și de la ale băieților! Discriminare pe față 😊 ), dar n-au prezentat lotul. Vi-l prezentăm noi și nu prea sunt surprize, că voleiul românesc nu mai are ce să selecteze.

klap.ro

Lista lotului

Coordonatoare: Ramona Postea (CSM București), Marisa Radu (Dinamo)
Lipsește: Marina Cojocaru Anghelache (CSM Lugoj)

Extreme: Rodica Buterez (CSM Târgoviște), Adriana Matei (CSM Târgoviște), Adelina Budăi Ungureanu (Pinerolo (ITA)), Sorina Miclăuș (FC Argeș),
Lipsesc: Cristina Miron (Dinamo), Georgiana Popa (CSM Lugoj), acestea fiind primele 2 românce cotate de statistica rece a campionatului!

Centrale: Diana Ariton (Rapid), Denisa Ionescu (CSM Târgoviște), Raisa Ioan (Blabla Blaj)
Lipsesc: Bianca Grama (CSM Știința Bacău), Andra Savu Badiu (SCM U Craiova), Andreea Gemănariu (CSM Lugoj)

Opuse: Elizabet Inneh Varga (Daejong (KOR)), Iuna Zadorojnai (CSM Târgoviște)
Lipsesc: Ramona Marciu (SCM U Craiova), Ioana Baciu (Rapid)

Liberi: Alexandra Ciucu (CSM Târgoviște), Diana Vereș (CSO Voluntari), Andra Cojocaru (Blabla Blaj)
Lipsește: Roxana Țucmeanu (SCM U Craiova)

Se observă că marea echipă cu marea surpriză, CSM Lugoj, nu dă nicio jucătoare naționalei, iar unele jucătoare bine cotate n-au fost chemate la lot, probabil Proștii lui Cojocaru (aici îl includem și pe Naranjo) au crezut și aici că Liga de Aur e de joacă, de verificare. Poate ei nu știu că, și în această competiție, fiecare set câștigat sau pierdut contează.

Meciurile RO de acasă vor avea loc la Pitești, în sala aia minunată, fără locuri de parcare și încadrată de niște străduțe înguste, unde autocarele nu pot întoarce. Chiar așa, sala de la Pitești e o mare rivală a sălii lui Limbosu de la Blaj, sătuc în care nici cinema nu ai.

Programul naționalei (Grupa B)

27 mai: România – Slovacia (Pitești)

3 iun: R Cehă – România (Ostrava)

8 iun: România – R Cehă (Pitești)

17 iun: Slovacia – România (Nitra)

roadelepamantului.ro

În acest moment, cele 3 echipe din grupă sunt clasate în Europa astfel:

10. R Cehă
15. Slovacia
21. România

În Cupa Provocatoarelor din această vară (anticamera Ligii Națiunilor) se vor califica cele 2 finaliste.

Comentezi?