De vorbă cu Timo Lippuner (antrenorul Elveției) după meciul Elveția – România 1–3: TL:…

aqualine.ro/

De vorbă cu Timo Lippuner (antrenorul Elveției) după meciul Elveția – România 1–3:

TL: Sînt dezamăgit de rezultat. Încă nu ne putem menține nivelul destul timp, dar primul set a fost bun. În primul set am servit bine și atacul a fost bun. Apoi am început să greșim, iar RO a jucat fără greșeli și calitatea lor s-a arătat.
În setul 2 schimbarea liberoului și a coordonatoarei României, le-a făcut jocul mai stabil. Nu am mai putut servi cu succes pe zona 1, pe libero. Apoi Nneka a fost de neoprit, a făcut punct din fiecare minge. Am văzut-o pentru prima dată de cînd o cunosc că este eficientă în „coreea lungă“ (slide attack), foarte puternică. [Comentează un mare specialist anonim din voleiul românesc că ea nu a prea jucat așa ceva, asta e o noutate a antrenoarei Mădă.]
De asemeni, Salaoru și-a făcut punctele azi. [În realitate, Adina a fost cam pe locul 6 din echipă la eficiența atacului…]
Am avut probleme în a apăra mingile ușoare, cele plasate.
În setul 4, am revenit de la 7-14 pînă la 18-21, unde 2 servicii bune românești, ne-au nimicit recepția și meciul era terminat.
Sînt mulțumit de începutul și de sfîrșitul meciului. În ansamblu, calitatea RO este încă prea înaltă pentru noi.
În comparație cu calificările pentru CE (din sep 2016), cred că Pîrv este un plus pentru echipă.

SR: Cum ai caracteriza echipa RO, nu „tolerant, prietenește“, ci obiectiv?

TL: Am zis că Pîrv este un plus pentru echipă, o jucătoare interesantă pentru viitor. #7 [ Cazacu ] nu a făcut cel mai bun joc, iar Baciu a părut obosită la început, dar de la finalul setului 2 a marcat puncte „normal“.
Nneka minunată, cum am zis, și schimbarea liberoului a fost una dintre cheile succesului.
Le-am dat multe mingi ușoare, dar cînd am pus presiune pe ele cu serviciul și cu atacul în primul set, nu au avut replică. Îmi pare rău că n-am putut menține presiunea ridicată. Curînd vom putea să le învingem, dar deocamdată diferența e prea mare, mai ales la valoarea coordonatoarelor. RO nu are coordonatoare de talie mondială, dar ele sînt solide. De asta am avea noi nevoie ca să echilibrăm jocul, dar coordonatoarele noastre sînt prea tinere și prea neexperimentate.
#2 [Iancu], de asemeni solidă, trebuie să învețe să atace în zona 5.
Atmosfera cam pasivă, dar și la noi a devenit așa, cînd a pierdut multe puncte.

vivacredit.ro

SR: Ce obiective are Elveția, la modul general?

ottobroker.ro

TL: În următorii 4 ani trebuie să ajungem cel puțin în runda a 3a a CE, poate chiar în runda finală. Pe termen mai lung, trebuie să creăm și să construim jucătoare elvețiene profesioniste. #14 [Laura Künzler] vine cu mine la un club german, ca un prim pas. Opusul, #8 [Maja Storck], va urma anul viitor (termină școala în 2018).

SR: Vine imediat turneul de la Montreux.

TL: Avem 16 jucătoare, dintre care 15 sînt în examene [școlare]. E greu să se concentreze pe volei.

2 thoughts on “De vorbă cu Timo Lippuner (antrenorul Elveției) după meciul Elveția – România 1–3: TL:…

Comentezi?