LEAu 2021 (F) | Meci cu inima cât un purice * Matei, senzațional debut la națională. Și Căruțașu * O nouă marcă de șvaițer: Alupei * Bacșișul General ca la țărani

LAu 2021 (F) | Meci cu inima cât un purice * Matei, senzațional debut la națională. Și Căruțașu * O nouă marcă de șvaițer: Alupei * Bacșișul General ca la țărani
aqualine.ro/

 

(F) România – Franța 3 – 2 (17-25, 23-25, 26-24, 26-24, 15-11) (107-109)

Desigur că ne luptăm în grupă cu 2 echipe de clasificare apropiată: FRA și ESP, dar sensația mea anterioară acestui meci era că nu va fi chiar așa de greu.

Am început jocul cu o bază de neînțeles, cu 2 jucătoare care, e adevărat, au jucat bine acum 2 ani, dar apoi au cam uitat să joace petrecând mult din acest timp ca rezerve: extrema Ungureanu și centrala Alupei. Cel puțin Alupei parcă acum reînvăța să joace. Blocajul ei a fost șvaițer calitate extra. Blestemul lui Avrămuț de la Blaj, ehehei…
A dezamăgit și extrema Buterez, despre care anticipam că va fi vedeta meciului și a turneului. Deși cu recepție foarte bună, a fost zero în atac.

Așa au început franțuzoaicele câștigând destul de lejer primele 2 seturi cu o apărare mult mai magnetică decât a noastră. În primul set, nici măcar atac n-am avut: doar 6p! Buterez și Ungureanu: 0% eficiență a atacului și bilanț negativ! Singura care a contat, a fost opusa Căruțașu, 7p.
În setul 2, a intrat extrema Matei în locul lui Buterez și a schimbat total fața jocului. A făcut 6p (67% eficiență a atacului), iar Căruțașu a ținut aproape, dar n-am putut și câștiga setul.

vivacredit.ro

Setul 3, ar fi fost mai ușor câștigat de noi, dacă nu am fi făcut o groază de greșeli neforțate. Ungureanu s-a trezit și li s-a alăturat lui Matei și lui Căruțașu. A trebuit să pierdem și o minge de set.
Setul 4 a semănat cu setul 3, dar ne-am crescut eficiența în atac. Apărarea a rezistat cât de cât, tot cu Matei în frunte, dar care n-a mai punctat. Aici s-au descurcat mai bine Căruțașu și Ungureanu. Iar Alupei era deja la al 3lea set cu bilanț negativ! Incredibil cum a putut fi ținută în teren tot meciul…

După cele 2 seturi câștigate, de maximă tensiune, a venit și setul 5, care a început destul de rău pentru noi. La 0-3 era destul de greu de crezut că ne putem reveni. Dar, pe când noi n-am mai făcut nicio greșeală neforțată, ne-au dat franțuzoaicele 6p din greșeli. La 10-10, Matei atacă cu punct. Apoi blocaj Ariton, blockout Căruțașu și din nou atac senzațional Matei: 14-10. O primă minge de meci ratată, dar meciul se încheie cu serviciul ratat chiar de căpitana Cazaute. Iar noi am stat jumătate de oră ca să ni se desfacă ghemul din stomac. 😊

Cea mai bună jucătoare, cel mai eficient atac și cele mai multe blocaje punctate: Amandha Sylves (#15 centrală FRA), 17p, 60%, 7 blocaje
Cea mai bună de la RO și cea mai bună marcatoare: Alexia Căruțașu (#14 opusă), 27p, 38%. Cu mențiunea că Adriana Matei (#11 extremă) a avut o contribuție importantă dincolo de cifrele statistice.
Cele mai multe blocaje încasate, cei mai mulți ași și cea mai bună recepție: Héléna Cazaute (#1 extremă FRA), 8 blocaje încasate, 4 ași
Cei mai mulți ași încasați și cea mai slabă jucătoare: Leia Ratahiry (#38 extremă FRA), 5 ași încasați.

La acest meci au debutat la naționala de senioare extrema Adriana Matei, opusa Alexia Căruțașu și centrala Denisa Ionescu. Iar la Alupei se vede din fălcuțe că a mâncat bine la Blaj. Liberoul Albu are o problemă fizică, că altfel ar fi arătat apărarea cu ea în teren și începeam să vedem structura CS Medgidia/Voinea.
Te-am Bacșișu General a trimis și el echipa în teren cu numele de pe tricouri fără diacritice, ca la țărani.

(F) Spania – Azerbaidjan 3 – 0 (25-22, 25-22, 25-12)

Cea mai bună marcatoare: Ana Escamilla (#17 extremă ESP), 16p, 39%

 

(M) R Cehă – Turcia 1 – 3 (19-25, 25-22, 21-25, 21-25)
Ne interesează și meciurile importante din competiția masculină ca să vedem cu cine ne batem indirect pentru calificare în faza finală.


Colțul lui îNȘelaru

ottobroker.ro

TVR 3 încă n-a învățat cum să transmită volei. Tot timpul fazele îi prind pe filmagii cu camerele aiurea. Dar proștii ăia nici nu știu să transmită sport în general. Se vede că nu folosesc camere specializate pentru sporturi, cu rata cadrelor de cel puțin 60 cadre/secundă. Vedeți în paralel Liga Națiunilor și comparați cum transmit italienii volei.

îNȘelaru n-a reușit să învețe cum îl cheamă pe antrenorul nostru italian. Și a mai zis și de „setaveraj”. Că ești prost e una, dar că perseverezi în prostie… e grav.

MECIUL AICI:

 

Comentezi?