LEAu (M) 2023 Etapa 6/6 | Nenorocirea Aciobăniței * Seturi de tortură pentru spectatori * Tunși cu ceaunul * În ierarhia mondială

aqualine.ro/

 

(M) Romania – Portugalia 2 – 3 (25-27, 25-22, 16-25, 28-26, 12-15) (106-115)
Spectatori: 1050?

Primul set a fost ca și câștigat, dar l-am pierdut ca niște molâi. Apoi Bala (#12 extremă RO) s-a înforțat și a contribuit decisiv la câștigarea setului 2. În setul 3, paradoxal, catastrofa Aciobăniței (#9 extremă RO) a jucat cel mai bine, dar opusul Rață (#13) a început să joace pentru adversari și nu și-a mai revenit până la finalul meciului ca să-și facă treaba.
Au urmat 2 dintre cele mai penibile seturi pe care le-am putut vedea în meciuri inter-țări: o continuă și exasperantă greșeală combinată a celor 2 echipe. De parcă jucaseră de 24 ore în continuu.

Meciul a avut la final o fază delicioasă pentru arbitri: mingea azvârlită dintr-o poziție dificilă de un atacant portughez a părut că trece, totuși, pe partea corectă a antenei și a căzut într-un teren în care ai noștri erau deja la dormit. Proștii de operatori de la TVR au fost prinși pe picior greșit și nicio reluare n-a putut fi folosită ca să ne dăm seama. Doar un calcul geometric ulterior ar putea elucida misterul, dar nu-l pot face pentru că Proștii lui Boričić n-au mai transmis meciul pe YouTube așa cum programaseră. Principalul a fost nevoit să decidă repetarea și ai noștri băieți, tunși toți frumos cu ceaunul ca proștii de fotbaliști, au dat-o iar în fasole. (Proști fotbaliștii, dar bogați, iar glotașii săraki se iau după bogăție, nu după neuroni.)

Cel mai bun jucător și cel mai eficient atac: Bruno Cunha (#16 opus POR), 17p, 89%, care a intrat din setul 2 după accidentarea slabului Pinto (#13 opus POR)
Cel mai bun de la RO: undeva între Robert Călin (#19 central), 11p, 70%, și Claudiu Dumitru (#6 coordonator)
Cel mai bun marcator: Alexandre Ferreira (#6 extremă POR), 22p, 61%
Cele mai multe atacuri cedate: Alexandru Rață (#13 opus RO), 10 (7 afară, 3 blocate)
Cel mai slab jucător: Robert Aciobăniței (#9 extremă RO)

klap.ro

Mult-lăudatul și slăvitul Aciobăniței a fost cel mai slab jucător român din această competiție. Antrenorul Stancu a avut o mână incredibil de proastă în selectarea extremelor pentru lot. În afară de nenorocirea Aciobăniței, l-a mai selectat și pe Bălean, naiba știe pe ce bază. În clasamentul statistic al extremelor române din campionatul recent, Bălean este abia al 19lea!! Bă, Stancule, știi să numeri? Unde-s ceilalți 18 care erau în fața lui? Uite niște exemple: Peța, Suson, Chițigoi… Și chiar Aciobăniței 2 mezinul era deasupra lui.

Universitalu Cojocaru și Proștii lui, desigur, trebuie să facă câte-o boacănă. După ce au ales o sală improprie pentru volei, i-au mai pus și pe niște fanfaragii afoni de la o școală din Ghimbav să măcelărească imnul Portugaliei. O rușine, hal de preș! (îNȘelaru: „Superb!” 😂🤣 )

Iar la imnul nostru, și el batjocorit de afoni, bravii noștri jucători au fost muți și înțepeniți în majoritate. Rațăă! Învață imnul țării tale!

Din nou a lipsit sistemul video de verificare, cel achiziționat de Proștii lui Cojocaru cu 40.000 ieuroi. Au vrut hoții noștri să fure pe ici pe colo, dar nici de data asta nu le-a mers cu arbitrul principal.

Clasamentul final al grupei A

  1. Turcia 5v 14p (calificată în semifinale)
  2. Portugalia 3v 9p
  3. România 2v 7p
  4. Danemarca 2v 6p

În clasamentul cumulat, RO termină pe locul 7 din 12 echipe.

S-au calificat în semifinalele LEAu: Turcia (gr A), Ucraina (gr B), Cehia (gr C) și Croația (organizatoarea).
Retrogradează Slovacia.

ottobroker.ro

În ierarhia mondială ne vom plasa mâine pe locul 32, față de locul 33 de la care am început competiția. O victoria azi ne-ar fi adus între primele 30 de echipe din lume.


În urma victoriei de azi a Franței contra Ucrainei, România (F) a terminat pe locul 7 din 9 echipe în clasamentul cumulat al LEAu (F) 2023.

În ierarhia mondială am rămas pe locul 37, dar am pierdut 1-2 puncte. Bilanț negativ.

Comentezi?