ANALIZĂ PREDICTIVĂ ABERANTĂ A STAGIUNII 2016-7 (f) (partea 1) Anul trecut am făcut pentru…

aqualine.ro/

ANALIZĂ PREDICTIVĂ ABERANTĂ A STAGIUNII 2016-7 (f) (partea 1)

Anul trecut am făcut pentru prima dată o analiză predictivă asupra clasamentului final al campionatului ce sta să înceapă. Rezultatul a fost destul de aproape de predicții, diferența maximă dintre rezultat și predicție fiind de 2 locuri. Acum încerc iar, deși știu că nu e mare scofală 😉

Volei Alba Blaj
Eram tentat să scriu că VAB va fi victimă a sistemului competițional clocit de ștefănești în laboratorul lor propriu, sistem care nu e numai tîmpit, ci și foarte obositor.
Era să „analizez” că VAB va ajunge în aprilie cea mai obosită echipă dintre toate (avînd de jucat garantat în plus cel puțin 6 partide dure în Liga Campionilor) și astfel îi va fi imposibil să-și păstreze titlul.
Era să prevăd tensiuni în echipă deoarece cam toate jucătoarele importate au oarece valoare și se vor certa care să fie titulare.
Ei bine, e exact pe dos: VAB a pregătit cu grijă această țeapă pe care o va trage campionatului românesc! Le-a băgat pe gît fraierilor din Divizia A1 sistemul competițional care îi va obosi, în timp ce plănuia să-și adune de 2 echipe! VAB e acum cam singura echipă care își permite să-și odihnească pe rînd cele 12 „titulare”. În timp ce echipele celelalte vor juca cu un sextet (septet) de bază cîte 2 partide pe săptămînă vreo 6 luni, VAB poate juca folosind 2 formule diferite în fiecare săptămînă.
Se mai plîngea ipocrit Darko Zakoć că nu și-a găsit atacant opus… Mai presupuneau unii că, în lipsa unui opus, Adina Salaoru va fi convertită pe acest post. De fapt, e mult mai simplu: nu l-ar deranja deloc pe Zakoć să joace într-o formulă cu 3 extreme. Nu e ceva neobișnuit. Am văzut recent chiar în partida amară Ungaria – România. Ungaria a jucat cu 3 extreme (fără opus).
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 1-2.
Coeficient de stagiune anterioară (CSA): 1,5.

CSM Tîrgoviște
Un grup cu numai 4 jucătoare mai de valoare, dintre care una suspendată. Media crescută de vîrstă și lipsa unui Terzić, fără de care ne e frică să ne gîndim ce loc ar fi ocupat CSMT la finalul returului trecut, își va spune cuvîntul. CSMT nu are destulă energie ca să aibă șanse la titlu.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 2-5.
CSA: 3,5.

creditfix.ro

CSM București
Senzaționala cîștigătoare a Cupei Confruntării 2016 nu mai există. Există o echipă masiv renovată (doar 2 dintre rezerve au mai rămas din fostul lot), cu jucătoare bune, majoritatea la vîrsta cea mai propice pentru performanță. Are toate datele să înceapă în forță și să lupte pentru titlu sau măcar să fie singura echipă care se poate răsti la VAB. Posibil ca Nicola Negro să facă față cu succes provocărilor. CSMB a scăpat și de tricourile zebrate de la talcioc, dar le-a venit pe cap piaza rea Petrache.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 1-3.
CSA: 2.

Știința Bacău
Dacă partea financiară va merge bine, echipa băcăuană, și ea renovată, promite a fi una dintre pretendentele la podium. Nu mai este echipă pur românească (așa cum a fost stagiunea trecută), dar a rămas una căreia îi pasă de voleiul românesc. O alegere bună pentru amatorul de volei care nu are echipă locală în Div A1 și nu știe cu cine să țină.
(Zice lumea că Tatiana Gheorghiță se pregătește să devină mămică.)
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 2-3.
CSA: 2,5.

ottobroker.ro

CSU Medicina Tg Mș
O scădere serioasă în puterea echipei mureșene a rezultat după plecarea lui Atanas Petrov. De asemeni, fondurile sînt mai mici decît anul trecut, dar conducerea clubului pare singura din Div A1 care e serios preocupată de jucătoarele tinere române (și implicit de viitorul voleiului românesc). E mai greu de înțeles de ce au ales să facă experimente aducînd un antrenor care, pe la 40 de ani, e pentru prima dată principal. Nu zic că nu poate face treabă bună, dar e un risc destul de mare.
Predicție relativă la stagiunea trecută: locurile 7-9.
CSA: 8.

Termenii inventați s-ar explica așa:
„Predicție relativă la stagiunea trecută” = gama de locuri plauzibile pentru echipa respectivă, dacă ar fi jucat în campionatul trecut cu lotul actual.
„Coeficient de stagiune anterioară (CSA)” = media aritmetică a acestor locuri sau a limitelor gamei. Veți vedea la ce ne folosește asta 😉

(va urma)

Comentezi?