LEAu (M) 2023 etapa 2/6 | Nenorocire cu outsiderul grupei * Stancule, erai beat când ai selectat echipa? * Din păcatele voastre * Ciudățenia Kjær * Cum se mișcă echipele în ierarhia mondială

aqualine.ro/

 

(M) Danemarca – România 3 – 0 (25-19, 25-23, 25-16)
Spectatori: 315

Danemarca – outsiderul grupei, echipa de pe locul 26 în Europa… Echipa de la care trebuia să luăm 3 pct de clasament, ne-a bătut de nici n-am ajuns la onorabilul 60. Nici acela n-ar fi fost onorabil la ce pretenții aveam de la echipa noastră. E posibil ca Stancu să fi fost beat când a alcătuit echipa asta. Extremele catastrofale Bălean, Iftime și Aciobăniței (cât a jucat) au făcut mai multe puncte pentru adversari decât pentru noi. Greu de priceput ce caută Bălean la națională. Doar pentru că a fost rezervă 1 an la o echipă germană de vârf?
În afară de cele 2 seturi jalnice (1 și 3), în setul 2 conduceam cu 16-13. Orice echipă care ajunge prima la 16 (când era pauza tehnică până de curând) trebuie să câștige setul. Ei, și acolo ne-au ajuns danezii din urmă și ne-au bătut.

A făcut un joc dezorganizat, fără vlagă, dar cu multe imprecizii.
Scorul așilor: 9-4.
Scorul blocajelor: 7-3.
Cherbeleață (#11 opus RO) a făcut 3 ași la rând în setul 2. E o performanță importantă, chiar la acest nivel competițional.
Liberii noștri, Diaconescu și Kantor, au jucat foarte slab.

Cel mai bun jucător, cel mai bun marcator, cel mai eficient atac, cele mai multe blocaje punctate și cea mai bună recepție: Tobias Hougs Kjær (#13 extremă DNK), 18p, 60%, 4 blocaje. Niciodată n-am putut remarca un jucător cu atâtea realizări într-un meci! „Kjær” înseamnă „Dragă” 😊
Cel mai bun de la RO: Andrei Butnaru (#15 central), 5p, 80%
Cel mai slab jucător: Marius Iftime (#8 extremă RO)

vivacredit.ro

Biletul de intrare a costat aproape 22 euro, iar sala a fost ca la proști, cu arbitrul principal așezat cu fundul la public.

Panarama de Contabilu Constantinescu, scribălăul lui Cojocaru, nu mai prididește să scrie în gunoaiele sale de articole apreciate de mulți amatori de volei foarte inteligenți „din păcate, din păcate” 😊 Păi, da, băi, din păcatele găștii voastre ne vin pe cap asemenea nenorociri. Din 5 seturi pe care trebuia să le colectăm până acum, am colectat zero. Aplauze, Cojocarule, Stancule, Contabile și pănărămilor din Consiliul Director!

(M) Portugalia – Turcia ? – ? (23-25, 25-21, ?)
(în curs la ora publicării; reveniți pentru rezultatul final)

 

(F) R Cehă – Slovacia 3 – 1 (25-16, 22-25, 25-20, 25-11)
Spectatori: 1200

Cea mai bună jucătoare: Magdalena Jehlarova (#15 extremă CZE), 15p, 56%
Cea mai bună marcatoare: Gabriela Orvosova (#22 opusă CZE), 17p, 45%

(F) România a stat etapa asta.


Cum funcționează ierarhizarea mondială și europeană

Sistemul nou cu punctaje după fiecare meci se bazează pe niște formule de calcul complicate, dar vă pot prezenta o explicație simplificată. Echipele primesc sau pierd puncte după fiecare meci, dacă au câștigat sau, respectiv, au pierdut. Acest punctaj per meci cu plus sau cu minus este cam între 2,5 și 4,5, în funcție de:

competiție: pentru competițiile mai importante (cum ar fi Jocurile Olimpice) punctajul e mai mare, iar pentru cele mai puțin importante (ex: Liga de Argint) punctajul e mai mic

diferența de valoare dintre echipe: un meci între echipe depărtate în clasament oferă un punctaj mai mic dacă câștigă echipa mai sus cotată, dar mai mare dacă câștigă echipa mai slab cotată

scorul propriu-zis: dacă scorul final e 3–0, punctajul e mai mare sau, dacă e 3–2, punctajul e mai mic. Cum mai ziceam, fiecare set contează.

ottobroker.ro

Amestecând aceste criterii, rezultă cu câte puncte scade sau crește o echipă.

Din clasamentul mondial, care se actualizează în ziua următoare meciurilor care contează pentru clasament, se extrag apoi echipele dintr-un anume continent (să zicem Europa) și rezultă un clasament continental.

După această competiție masculină (LEAu), dacă continuăm să jucăm la fel de catastrofal,  riscăm să coborâm 4-5 locuri în Europa.

Comentezi?